www.cildirgoyce.com

GOLFCÜLER MERADA

GOLFCÜLER MERADA

Ardahan´da 11 yıl önce

      Ardahan´da 11 yıl önce hayvanların otlatıldığı meralarda golf oynamaya başlayan gençler, o günlerde elde ettikleri başarıyı katlayarak sürdürüyor.

    Türkiye´de Antalya´dan sonra en fazla golf sporcusu yetiştiren Ardahan´da gençler, uçsuz bucaksız meralarda antrenman yaparak Türkiye ve Dünya şampiyonalarına hazırlanıyor. Şampiyonalarda, Türkiye ikinciliği ve üçüncülüğü eden Ardahanlı gençler Golf Federasyonu tarafından ilde yaptırılan profesyonel golf sahasının yanında geniş meralarda da antrenmanlarını sürdürüyor. 11 yıl önce golfla tanışan Ardahanlı çocukların ilgisiyle golf sporu her geçen gün yaygınlaşıyor.

        Golf Federasyonu İl Temsilcisi Çetin Demirci, ?11 senedir yüzlerce Ardahanlı çocuk, meralarda golf oynadı ve Ardahan´ı temsil etti. Bu başarıyı önemsiyoruz. Golf FederasyonuBaşkanımız Ahmet Ağaoğlu´nun girişimleriyle ilimize golf sahası kazandırıldı. Çocuklarımız gteniş meraların yanında bu golf sahasında da antrenman yaparak şampiyonalara hazırlanıyor. Son öğrencilerimiz de ne ilimize çok güzel başarılar getirdi? dedi.

          Golf antrenörü Hakan Fırıncı da ? Ardahanda golfun olma sebebi, golf federasyon başkanımızın Doğu Anadolu´da üç ilde golf sporunun yapılması doğrultusunda verdiği talimatla oldu. Biz Ardahan´da bu görevi üstlendik. Son olarak 15 sporcu yetiştirdik ve 2017-2018 yılı  Türkiye Golf Federasyonu arışmalarında iki ikincilik, dört üçüncülük alarak final hakkı ve Türkiye şampiyonasına katılım hakkı kazanarak bu yarımları kapattık? diye konuştu.

Golf oynayan çocuklar ise, golf sporunda profesyonelleşmeyi hedeflediklerini söyledi.

Haber : Dinçer Aktemur