www.cildirgoyce.com

GÖLEDE BİR KÖY DAHA KARANTİNAYA ALINDI

GÖLEDE BİR KÖY DAHA KARANTİNAYA ALINDI

Göle Kaymakamı Cevat Gün...

        Göle ilçesinde yeni tip coronavirüs (Covid-19) testlerinin pozitif çıkmasıyla Balçeşme Köyü İlçe Hıfzıssıhha Kurul kararları kapmasın da 14 günlük karantinaya alındı.
      Son günlerde virüsün yayılma hızı ve pozitif vaka çıkmayışı bir nebze sevindirmişken peş peşe karantinaya alınan köyler virüsün Ardahan’ı terk etmediğini gösterdi. Balçeşme Köyünde 8 pozitif vakanın çıkması sebebiyle Kaymakam Cevat Gün akabinde Hıfzıssıhha kararı sebebiyle virüsün daha fazla yayılmasını önlemek için karantinaya alındı. Dün de Posof’un bir köyü karantinaya alınmıştı.
      Kaymakam Gün sosyal medya üzerinden, köyün karantinaya alındığını, giriş çıkışların kapatıldığını duyurdu.

     Kaymakam Gün; " Değerli Göle’liler İlçemiz Balçeşme Köyünde yaygın hale gelen Koronavirüs Salgını nedeniyle 14 gün süreyle Karantina Tedbiri uygulanması kararı alınmıştır. Halihazırda 5 farklı hanede köy muhtarı dahil 8 pozitif vaka tespit edilen köyümüzde, salgının yayılmaması için alınan tedbirlere harfiyyen riayet edilmesi önem arz etmektedir. Başta köy muhtarı olmak üzere enfekte olan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Balçeşme köyünden geçen yolu kullanan Küçük Altınbulak, Esenyayla ve Çullu Köylerimiz için alternatif güzergahlar belirlenmiş olup Jandarma personeli tarafından gerekli yönlendirmeler yapılacaktır." şeklinde açıklamalarda bulunarak İlçe Hıfzıssıhha Kurul Kararlarını paylaştı.