www.cildirgoyce.com

GÖLE'DE 9 KÖY KARANTİNAYA ALINDI

GÖLE

Ardahan’da 100 binde 86,31 olan vaka sayısı ortaya çıkarken, vakaların en çok arttığı ilçe Göle oldu.

       Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın 13-19 Mart haftasında illere göre 100 bin kişiye düşen koronavirüs vaka sayısının güncel haritasını paylaşması ardından  Ardahan’da alarma geçildi.

         Ardahan’da 100 binde 86,31 olan vaka sayısı ortaya çıkarken, vakaların en çok arttığı ilçe Göle oldu. Durançam, Senemoğlu ve Balçeşme Köyleri Covid-19 salgını nedeniyle 10 günlük karantinaya alınmıştı. Ardahan'da artan mutasyonlu koronavirüs vakaları sebebiyle ilçe bazlı tedbirler alınmaya başladı. Vali Hüseyin Öner, tedbirler kapsamında Göle ilçesinde pazarların hıfzıssıhha kurul kararı ile bir hafta süreliğine kapatıldığını bildirdi.

GÖLE'DE 9 KÖY KARANTİNAYA ALINDI

          Öte yandan, Durançam, Balçeşme ve Senemoğlu köylerinde Covid-19 salgını nedeniyle alınan 10 günlük karantina sürecine, Esenyayla, Esenboğaz, Çullu, Budaklı, Samandöken ve Küçük Altunbulak köyleri de katıldı. Köylerde koronavirüs vakalarının görülmesi üzerine 10 günlük karantina kararı alındı. Göle ilçe merkezinde ise vaka görülen binalarda karantina uygulamasına geçilecek. Ardahan’da vaka sayılarında düşüş yaşanırken, Göle ilçesinde ise yüzde yüz otuza varan artışların olduğu bilgisine ulaşıldı.

MUTASYONLU VİRÜS ARTINCA, PAZAR KAPATILDI

          Ardahan'da koronavirüs hasta sayısında son bir haftada artışlar yaşanması üzerine ilçe bazlı yeni tedbir kararları alınmaya başladı. Tedbirler kapsamında Göle ilçesinde mutasyonlu virüs oranında ki artışa bağlı olarak hayvan pazarı ve halk pazarı bir hafta süre ile kapatıldı.

          Tedbirlere ilişkin açıklamada bulunan Vali Öner şunları söyledi: 'Denetim çalışmalarımızla birlikte ilimiz genelinde hastalığın seyrine ve vakaların seyrine göre ilçe bazlı kararlar alıyoruz. Göle ilçemizde son bir haftada mutasyonlu virüs artışı söz konusu oldu. Bu hafta orada hayvan pazarını ve halk pazarını bir haftalık süre ile yapılmaması yönünde karar alındı. İlerleyen süreçte de ciddi vaka sayıları veya mutasyonlu virüse rastlanması halinde ilçe bazlı uygulamalarımızı devam ettireceğiz."