GÖLE KAŞAR FESTİVALİNE YOĞUN KATILIM

GÖLE KAŞAR FESTİVALİNE YOĞUN KATILIM

İki yıl üst üste...

    İki yıl üst üste güvenlik gerekçesiyle iptal edilen 20. Göle Ulusal Kaşar ve Kültür Festivali büyük bir çoşku, heyecan ve üst düzey bir katılımla kutlanıldı.

    Nüfusunun yaklaşık beş katı dışarıda yaşayan gurbetçilerin,  iki yıllık özlem ve hasretlerine son vererek memleketlerine gelmesiyle cadde ve sokaklarında heyecan eksik olmazken, düzenlenen Kaşar ve Kültür Festival´de renkli görüntülere sahne oldu.

    Göle Belediyesi, Göle Kaymakamlığı ve kaşar üreticilerinin ortaklaşa düzenlediği festival´de, Ardahan milletvekili Orhan Atalay´ın ev sahipliğinde Ankara Göle Derneği Başkanı Hüseyin Kızılateş ve yönetimi  Ankara Ardahan Dernekler Federasyonu Başkanı Ergüder şimdi ve Yönetimi yine İstanbul Göle Derneği Başkanı Bülen Şarıtaç ve yönetimi, İstanbul Göle Dernekler Federasyonu Başkanı Ertekin Baysan ve Yönetimi yine İstanbul Köy Dernekleri yirmi otobüsle üst düzey katılım gösterirken, Ardahan Valisi Mehmet Emin Bilmez, Ardahan Belediye Başkanı Köksoy, Ardahan Üniversitesi Rektörü Mehmet Biber, Posof Belediye Başkanı Cahit Ulgar, Çıldır Belediye Başkanı Yakup Azizoğlu, Daire amirleri, kurum temsilcileri, İstanbul, Ankara, İzmir ve yurdun dört bir yanından gelen iş adamı siyasetçi ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirildi.
    Göle Belediyesi ve Göle Kaymakamlığı tarafından düzenlenen 20. Göle Ulusal Kaşar ve Kültür Festivali Aşıklar Bayramıyla başladı. Cuma günü kaymakamlık önünde başlayan aşıklar bayramı toplu bir şekilde sinema salonuna kadar aşıklar eşliğinde türküler söylenerek yürünmesiyle sokaklar şenlenirken, burada aşıklar tarafından atışma, koçaklama ve lirik tarzı deyişlerin söylenmesiyle devam etti.
   Göle ilçesinde yapımı tamamlanan yapımına başlanacak olan yatırımların temel atma ve açılış törenleri Ardahan Valisi Mehmet Emin Bilmez, Milletvekili Orhan Atalay, Kaymakam Zafer Oktay, Belediye başkanı Akın İsmailoğlu, kurum amirleri, vatandaşlar ve protokol üyelerinin tamamının katılımı ile gerçekleştirildi.
     Göle Derneği Kadın Meclisi Başkanı Türkan Deli tarafından düzenlenen ve Prof. Dr. Selçuk Şirin ve Nihat Kaya´nın  katıldığı bir eğitim paneli gerçekleştirildi.
Gençlik Spor Hizmetleri İlçe Müdürlüğü tarafından organize edilen eski Göle spor oyuncuları ve gurbetteki dernek temsilcileri arasında dostluk karşılaşması gerçekleştirildikten sonra kaymakamlık binası karşısında cumhuriyet meydanında festival galası başladı.
    Halk ozanları ve yöresel sanatçılar eşliğinde Göleli Gençler akşam geç saatlere kadar halaylar çekip eğlenirken,  Göle de ki yerel STK´lar adına sahneye çıkan yöresel sanatçı Adem Yeni güzel sesi ve yorumuyla herkesimden insanın takdirini ve sevgisini kazandı.
Festivalin ikinci günü Göle yaylasında düzenlenen programla gerçekleştirildi.
     Göle Yaylasında protokol konuşmalarıyla başlayan program KASİAD tarafından getirilen akülü ve tekerlekli sandalyelerin ihtiyaç sahibi engellilere dağıtılmasıyla devam etti. Göleli gençler ve  Erzurum dan gelen halkoyunları ekibi ve teyo ağa gösterisinin ardından at yarışları atletizim , en güzel buzağı ve yöresel lezzet yarışmaları düzenlendi ve dereceye girenlere ödülleri verildi.
    Kaşkar tv Mustafa Küpeli´ninde özel çekim yaptığı festivalde protokol topluca yemek yedikten sonra stant açan kaşarcıları ziyaret ederek organik Göle Kaşarının tanıtımı yapıldı. Alibey Süt, Acar Süt, Koçhan, Çalıdere ve Gölem Süt stantlarını ziyaret eden protokol ve vatandaşlar organik kaşarın doğal lezzetin tadına bakarak kaşar peynirin tanıtımını yaptılar.
Yöresel sanatçıların program almasıyla devam eden festivalde coşku Yıldırım Budak´ın sahne almasıyla üst seviyeye çıkarken, havanın güzel olması gurbetçilerin ve Göle Halkının ormanın eteklerinde piknik yapması ve doyumsuz eğlencesiyle devam etti.
    STK temsilcileri tarafından Verilen mesajlarda siyasi ve dünya görüşünün bir tarafa bırakılması ve ortak paydanın eşsiz doğal güzelliği olan Göle olması gerektiği, sorunların ve sıkıntıların aşılmasında birlikte görüş alış verişinde olunması, gidecek ve gelecek bir başka Gölemiz yok,  sevdamız Göle sloganıyla sosyal ve kültürel faaliyetlerin STK , Belediye ve Kaymakamlık tarafından yılın belli dönemlerinde ortaklaşa organize edilerek sosyal canlılığın yakalanması gerekliliği mesajları verildi.