GERİDE NE BIRAKTI ?

GERİDE NE BIRAKTI ?

İlçemize her 2 yılda bir Kaymakam atanıyor, şafak sayma işlemi başlıyor ve 2 yıl sonun da tayin olup gidiyor.Alparslan Kılıçta gitti.

İlçemize her 2 yılda bir Kaymakam atanıyor, şafak sayma işlemi başlıyor ve 2 yıl sonun da tayin olup gidiyor.

Peki bu sürede kim ne kadar hizmet edip çivi çakıyor bu ilçeye? Bu sorunun cevabını gelin hep beraber arayalım.

Mevcut Kaymakam Alparslan Kılıç  2 yılı doldurdu ve Edirne Havsa İlçesine tayin olup gitti.

Peki ne gibi hizmetler yaptı Kılıç? Bi Bakalım şöyle…

-Kotanlı köyü içerisinde ki 100 metrelik bir alan daha çözüme ulaşmadı. Her yıl su baskınıyla karşı karşıya kalan köylüler hala sıkıntı yaşıyor. Çözüm yok..

-Sazlısu- Gölebakan- Gölbelen köy yolları 2. Kat asfaltının şaibeli atılmasına rağmen belli yerlere 3. Kat tekrar asfalt atılmasına karşın yollar durumu hiçte asfalt görünümünde değil.

-Köylerdeki parke sorunlarının haddi hesabı yok, her köy yarım yamalak. Hele bir de bir metrekare dahi parke yapılmayan köyler var.

-Su sorunu bitti deniyor köylüler kazma kürekle hala su kanalı açıp köye su getirmeye çalışıyor.

-Fakire ev yapacağız denildi. 13 ev için yapım parası geldi söylendi, 2 yıl geçti ortada ev olduğu bile belli olmayan elektrik, su, foseptik sorunu olan 9 sözde ev yapıldı. Damal kaymakamlığı 1 yılda 40 ev bitirip teslim ederken Çıldır Kaymakamlığı 2 yılda yarım yamalak 9 ev tamamladığı rivayet ediliyor..

-Köylerin yayla ve bahçe yolları yapılacak denildi. Araçlar geldi yaklaşık 1 ay arızalı vs sebepler söylenerek işler tamamlanmadan geri gönderildi. Gidin Kurtkale bölgesine bakın kaç tane bahçe yolu yapılmış ve kullanılır halde.

-Yayla yolu yapacaklarını söylediler, sadece Eşmepınar köyü yayla yolu oda bozuldu, çünkü iş bitmeden araçlar geri çekildi.

-Bir Hükümet Konağı bakım onarımı yapıldı, onunda kapılarını bölgemizin iş adamı Hamza Bektemur gönderdi.

-Ardahan ve köylerinin % 80 nine çocuk parkı yapılırken bizde bu oran %30, belki daha az.

-Para akıtılan Köylere Hizmet Götürme Birliği adı altında yapılan işler ortada yok. Gelen paralar trilyonları geçerken, yapılan hizmetlerin ortada görünmemesi neyin nesi?

-Ardahan Valimiz Seyfettin Azizoğlu’nun en az 3 defa basın önünde ilçe Kaymakamlığının Çıldır Meslek Yüksek Okulu yurt yapımı için gerekli desteği sağlaması yönünde çalışma yapmasını istemesine rağmen hiç oralı bile olunmaması sebebi ne?

-Köylere Hizmet Götürme Birliğine çiftçileri Doğrudan gelir desteklerinden kesilerek alınan kepçe hangi köyün işine koşa koşa gönderildi?

İnanın oturup herşeyi yazmaya kalksak sizler okumaktan bıkarsınız. Bunları okurken de tepkiniz iyice artabilir.

Şimdi bir kaymakamın iki yıl boyunca bu ilçede ne yaptığı sizlere soruyoruz.  Ne yazık ki elde var sıfır. Süre doldu ver elini Havsa.

Alparslan Kılıç ilk atanıp ilçeye geldiğinde gazete olarak yemek vermiş ve yemekte Gazetemiz adına konuşan A.Rıfat Vural şunları söylemişti ‘’ Bizlerde adettir hep gidene yemek verilir. Ama biz bir ilki gerçekleştirip ev sahipliğimizi misafirperverliğimizi size göstermek istedik, bunun karşılığında da sizlerden sadece ilçemize hizmet etmenizi istiyoruz. Eğer hizmet ederseniz birde güzel uğurlama yaparız’’ demişti.

Ama gelin görün ki yukarıda yazdıklarımızı okuyunca sizlerin de ne hizmet yapmış ki birde uğurlama yapalım dediğinizi duyar gibiyiz..

Hizmet işi vebal işidir hep diyoruz. Hele ki devlet size hizmet et diye hem maaş hem de hizmet için ödenek gönderiyorsa…

Not : Yukarıda saydıklarımız, işlerin yapılması için hem gazetemizde haber yaptık, hem de Kaymakama ilettik. ama sonuç ortada...