GERİDE KALAN 10 YIL

GERİDE KALAN 10 YIL

A.Rıfat Vural'ın Kaleminden..

      Geride bıraktığımız koskoca 10 yıl, dile kolay değil mi?

      Çıldır Manşet Gazetemizin basılı olarak yayın hayatına başladığı ve geride bıraktığı kocaman 10 yıl. Ara vermeden, aksatmadan, tarafsız, ilkeli, dürüst ve yalansız geride kalan 10 yıl.

       İnanın yazmakla bitiremeyeceğimiz güzelliklerle dolu bir serüven. Daha ilk gün ki gibi hatırladığım o dönemin Kaymakamı Cevat Çelik beyin açılışını yaptığı matbaamızda 1.sınıf hamur kağıtta hayat bulan Çıldır Manşet gazetesi. Tabii bize bu matbaayı kazandıran büyüğümüz Sürmeli Kılıç ve hala desteklerini matbaamızdan esirgemeyen oğulları Bülent Kılıç ve Akın kılıç’a teşekkürlerimi sunmadan geçemeyeceğim burada.

      Pazartesi ve cuma olmak üzere haftada iki günle yayın hayatına başladığımız gazetemiz gerek ekonomik gerekse haber azlığı sebebi ile iki yılı aşkın bir süredir tek güne pazartesine baskısını yapıp okuyucularımızla buluşturmaya çalışıyoruz.

       Dedim ya dile kolay 10 koca yıl, 882 sayı ile okuyucularımızla hep beraber yürüyoruz. O kadar gündem belirledik ki bunlar Çıldır dışında Ardahan hatta ülke gündeminde bile olduk. 2000 nüfuslu bir ilçede gündem belirlemek elbette ki çok zordur. Bunu başarmanın gururudur aslında bizi ayakta tutan.

        Okuyucularımızdan, takipçilerimizden aldığımız güçle tarafsız ve gerçek haber anlayışı ile hep beraber yürüdük, yürümeye de devam edeceğiz. Memleket sevdasından bir an vazgeçmeden, vatana bağlılıktan taviz vermeden doğru bildiğimiz her şeyi yazdık, yazmaya devam edeceğiz. Türk Bayrağına olan sevdamızdan, Atatürk ilke ve inkılaplarına olan bağlılığımızdan, Çıldıra olan sevgimizden hiç ödün vermedik. Bu ilkelerimizden bundan da sonrada taviz vermeyecek ve vazgeçmeyeceğiz.

       Destek kampanyaları yaptık, yardım programları düzenledik, iftarlarda okuyucularımızla bir araya geldik, Aşıklarımızın yazılı dili olduk, siyasetçilerin takipçisi, bürokratların gözü kulağı olduk, vatandaşlarımızın derdine derman aradık 10 yıl boyunca.

      Bünyemizde ki tüm arkadaşlarım üşenmeden gocunmadan beklenti içinde olmadan var gücü ile gazetemizin çıkmasına omuz verdi haber yaptı, fikirleri ile yol gösterdi, köşe yazılarıyla günümüze ve geleceğimize farklı bakış açıları ile ışık tuttu.

       Keşke şu pandemi dönemi olmasaydı da 10. yılımızı coşkulu, güzel, geniş katılımlı bir şekilde okuyucularımızla kutlasaydık. Ama olmadı dikkat etmemiz gerek bir dönem, Maske, mesafe ve Hijyen kurallarına uymamız gerek özel bir süreç. İnşallah tüm ülke olarak bu illeti yenecek eski güzel günlerimize döneceğiz. Daha nice on yıllar görüp birlikte kutlayacağız.

      Buradan 10 yıldır Çıldır Manşet Gazetesine emek eden mesai arkadaşlarıma, bizleri yalnız bırakmayan çok kıymetli okuyucularımıza binlerce kez teşekkür ediyor, herkese şükranlarımı sunuyorum.

      İyi varsın ÇILDIR MANŞET NİCE 10 Lu YILLARA…  

               A.RIFAT VURAL

            Çıldır Manşet Gazetesi İmtiyaz Sahibi