GERÇEĞİ ARATMAYAN TATBİKAT

GERÇEĞİ ARATMAYAN TATBİKAT

Ardahan`ın Posof ilçesinde YİBO`da gerçekleştirilen yangın ve kurtarma tatbikatı gerçeğini aratmadı.

 

      Ardahan'ın Posof ilçesinde Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda (YİBO) gerçekleştirilen yangın ve kurtarma tatbikatı gerçeğini aratmadı. Vatandaşlar tatbikatı adeta nefeslerini tutarak izledi.

     Sivil Savunma Kulübü Başkanı Öğretmen Azem Erbaş tarafından yönetilen tatbikat için okulda tüm hazırlıklar tamamlandı, çıkış yerlerini gösteren tabelalar öğrenciler tarafından tutularak yönler belirlendi. Tatbikatın ilginç sahnelerinden birisi de tatbikat için yakılan ateşte vatandaşların ısınması oldu. Sirenlerin çalmasıyla başlayan tatbikatta öğrenciler sınıflarından çıktı ve şeritlerle belirlenen toplanma alanında toplandı. Sağlık görevlileri yaralıları sedyelerle çıkararak müdahale etti.

        İlk müdahalesi yapılan yaralılar gelen ambulansa alınarak hastaneye kaldırıldı. Bu arada kendisini gerçek yaralanmış olarak hissederek anne diye ağlayan öğrenci izleyenlerden tam not aldı.

      Çıkan yangını söndürmeye gelen itfaiye aracının hortumunda donma yaşanınca tatbikat sırasında yakılan ateş gecikmeli olarak söndürüldü.