GENÇLERE SPOR YAPMA ŞANSI VERİLMELİ

GENÇLERE SPOR YAPMA ŞANSI VERİLMELİ

Ardahan Valisi Sayın Hüseyin Öner ...

      Ardahan Valisi Sayın Hüseyin Öner ve Çıldır Kaymakamı Sayın Alper Taş’ tan istek var.
    Daha önceki Çıldır Kaymakamı Bedirhan İmamoğlu Çıldır köylerine yapmış olduğu ziyaretler sırasında Eskibeyrehatun Köyü’ne de uğramış ve o sırada köyün gençleri ile sohbet ederken, gençlerin istemi üzerine Eskibeyrehatun Köyü gençliğinin özellikle kış aylarında kullanmaları için bir halı saha yapımı sözü vermiş. Ancak, kaymakam tayini çıkıp ilçeden ayrılıncaya kadar bu sözü yerine getirememişti. Çünkü görev süreleri ne yazık ki bu tür projeler yapmaya yeterli olmuyor. Ancak, malum “devlette devamlılık esastır” ilkesi önemli bir ilkedir ve gençler önceki kaymakamın verdiği bu sözü ilçemize yeni atan ve kendisi de genç olan kaymakamları Alper Taş’ tan beklemektedirler.
    Malum bölgemiz uzun süren kışı mevsiminin etkisi altında kaldığından, kış ayları köy gençliği için inanılmaz sıkıcı ve verimsiz olur. Ya kahvehanelerde vakit geçirecekler ya da koşullar uygun olursa spor yapacaklar. Evet, Sayın Kaymakamım ve Sayın Valim, “elçiye zeval olmaz” Eskibeyrehatun gençliği spor yapmak istiyor. Hatta tüm Ardahan gençliği spor yapmak istiyor. Bu konuyu bana ilettiler, ben de devlet yetkilileri olan sizlere iletiyorum. Gençler diyor ki; biz yaz aylarında doğal mera ortamlarından yararlanarak spor yapabiliyoruz. Hatta zaten işten güçten spor yapmaya zamanımız bile olmuyor. Ancak kışın zamanımız daha çok fakat, kardan dolayı mera alanlarını kullanamıyoruz. Spor yapmak için Ardahan’a gidip halı saha kiralıyoruz. Ancak, o da hem masraflı hem zaman kaybına yol açıyor ve uygulanabilir olmuyor.
   Sayın Valim, Sayın Kaymakamım buyurun size bir gençlik projesi yapma fırsatı. Çıldır Eskibeyrahatun köyüne yapacağınız bu halı sahadan Yenibeyrehatun, Doğankaya, Meryem, Semiha Şakir, Kotanlı, Kaşlıkaya ve Kuzukaya köylerinin gençleri bile dönüşümlü olarak yararlanabilirler.
   Eskibeyrehatun Köyü Muhtarlığı’nın yapmayı düşündüğü köy kültür evi- düğün salonu projesinin üst kısmına balon halı saha pekala mümkün olabilir diye düşünüyorum. Hem yerden tasarruf etmiş olursunuz, hem de kültürel iki sorunu birlikte çözmüş olursunuz.
   Umuyor ve diliyorum ki; il ve ilçe yöneticilerimiz bu soruna kayıtsız kalmayacak, gençliğin haklı talebini yerine getirecektir. Şimdiden gençliğimiz adına Valimiz ve Kaymakamımıza teşekkürlerimizi iletiyoruz.
    İl genelinde bu tür projeler yapılarak gençliğimizi zararlı alışkanlıklardan uzak tutmayı başarabiliriz.
Yaşar Geler / İstanbul