GELER´İN KİTABI EYLÜL´DE ÇIKIYOR

GELER´İN KİTABI EYLÜL´DE ÇIKIYOR

Eğitimci- Yazar...

    Eğitimci- Yazar Yaşar Geler´in Çıldır ve Anadolu´ya dair gözlemlerini ve anılarını anlatmış olduğu kitabı eylül ayında okuyucularla buluşacak.

    Çıldırlı Eğitimci-Yazar Yaşar Geler eylül ayında çıkaracağı ?Bana Çıldır´ı Anlat? isimli kitabını sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu. Geler sosyal medya üzerinden yapmış olduğu açıklamasında ?Değerli arkadaşlarım, hemşehrilerim, dostlarım ilgi ve dilekleriniz için sonsuz teşekkür ediyorum. Kitap nasip olursa bayram sonrası baskıdan çıkıyor. Eylül ayı ortasında siz değerli arkadaşlarımla birlikte tanıtım kokteyli ve imza gününde birlikte olacağız ve beğeninize sunacağım. Etkinlik tarihi ayrıca bildirilecektir. İyi ki varsınız arkadaşlar. Amacımız halkımıza hizmet, geçmişimizden ders çıkarmak ve geleceğimize ışık tutmaktır. Bunu benden önce de Kenan Karabağ dahil birçok arkadaşım yaptı. Ben de bu eserle doğduğum yere vefa borcımu ödemek istiyorum. Umarım beğenilir. Alparslan komutanın dediği gibi Çıldır ?ı iyi bilenlerden biriyim. Ancak bu kitap Çıldır özelinde tüm Anadolu´yu anlatan bir eser niteliği taşıyor diye düşünüyorum. Herkese selam, Sevgi ve saygılar? dedi.

Yaşar Geler Kimdir?

     1 Mayıs 1959 yılında Ardahan ili, Çıldır ilçesi Eski Beyrahatun köyünde dünyaya geldi.  İlkokul, ortaokul ve liseyi Çıldır´da bitirdi. 1978 yılında Kars Dede Korkut Eğitim Enstitüsünü bitirdi. 1979 yılında kendi köyü olan Eski Beyrahatun köyünde öğretmenliğe başladı. Aynı yıl hemşire olan Tamam hanımla evlendi. İki oğlu vardır. Ayrıca 2001 yılında Anadolu Üniversitesi İlköğretim Türkçe öğretmenliği bölümünü bitirdi.

     Kars, Ardahan ve Çıldır merkez ve köylerinde 10 yıl görev yaptıktan sonra tayin ile İstanbul´a yerleşti. Yaklaşık 30 yıl İstanbul´da çeşitli okullarda görev yaptı. Geler öğretmen dernekleri ve öğretmen sendikaları gibi meslek örgütlerinde çalıştı. Çeşitli dergilerde, internet sitelerinde ve yerel gazete ve dergilerde köşe yazarlığı yapmaktadır.  Ayrıca çeşitli sivil toplum kuruluşlarında, Ardahan Derneklerinde ve Ardahan Dernekler Federasyonunda yöneticilikler yaptı. Halen aktif olarak uzman sınıf öğretmenliğine devam etmektedir.