www.cildirgoyce.com

GELER "YAZIK ETTİM"

GELER

Arda-Fed eski Başkanı..

    Arda - Fed başkanlığının istifa etmesinin ardından ilk kez açıklama yapan Yaşar Geler açıklamasında "Bazı basın organlarında çıkan haber ve gerekçe istemlerine karşılık  ?´Arda-Fed Genel Başkanlığı dönemimdeki yapılan faaliyet, çalışmalar ve ayrılış nedenlerim´´ hakkında açıklama yapmaya gereği duydum. 

           Ardahan Dernekler Federasyonu 2010 yılında kurulmuş, Ardahan STK´ larının en yüksek çıtasıdır. Yaklaşık 500-600 bin Ardahanlının yaşadığı bir metropolü dikkate alırsak, çok ama çok önemsenecek bir kurumdur. İstanbul ve çevre illerde Ardahan adına kurulu 100 civarında dernek vardır. Hemşericiliğin çok büyük bir önem arz ettiği büyük şehirlerde insanlarımız temsilde az da olsa bir örgütlenme içine girmişlerdir. Ancak bu örgütlenmelerde çatı kuruluşa baktığımız zaman çatıda örgütlenmenin yeterli olmadığını görmekteyiz. Çünkü, 100´ e yakın dernekten sadece 28 derneğin Federasyonda yer aldığını görmekteyiz. Başkanlık dönemimde hedeflediğim dernek katılım sayısını istediğim sayıya ulaştıramadım. En az 30 dernekle görüşmeler yapmamıza rağmen ancak 4 dernek katabildik. Bu anlamda özelikle Çıldır Derneklerine kırgınım. Ne bana ne Arda-Fed´ e sahip çıkamadılar. Hatta benim dönemimde yönetim kurulunda olmalarına rağmen bir buçuk yılda iki kere federasyona uğramayan kişileri şimdi federasyonda boy gösterirken görmekteyiz. Sizce bu düşündürücü değimlidir? ?´ Ünlü atasözümüz:´´Ev danasından öküz olmaz´´ misali? 

            Özellikle federasyon yönetimi içerisinde bir grubun dönemimizde yolunu unutmuş olduğu federasyona, şimdi koşar adım geldiğine şahit olmaktayız.Maddi manevi hiç destek olmayan zatların federasyona sahip çıkmaya başladığını üzüntüyle takip etmekteyim. ?´Ben çalışacağım Yaşar Geler prim mi yapacak´´ diyen bir yöneticiyle nereye kadar varılabileceğini siz düşünün. 

        Dernekçilik tamamen gönüllülüğe dayalı bir iş olduğu için, hem zaman hem ekonomik koşullardan dolayı zor yürüyen kurumlar olduğundan, büyük sıkıntılar içerisinde bir de çatıda sıkıntı yaşamama adına Federasyondan uzak durduklarını gözlemlemekteyiz. Umarız ki yakın zamanda bu çatı örgütlenmeleri hız kazanır. Şayet STK´ lar güçlü olursa yapabilecekleri işler de ve koparacakları kazanımlar da o kadar büyük olur. 

            Dönemimizde hiçbir siyasi parti, kurum, kuruluş ya da kişiye taraf olmadık, arka bahçe olmadık. Özel bir duruş sergileyerek eşit ve demokrat davranmaya çalıştık. Destek isteyen herhangi bir partiden aday olan hemşehrimize partileriyle diyaloga girerek destek olmaya çalıştık. Yeter ki söz sahibi olalım mantığıyla duruşumuzu gösterdik. 

 Bizler,15 Mayıs 2014 tarihinden beri Federasyon yönetimi olarak geçen süre içerisinde her türlü engellemelere, aşağı çekmelere hatta yönetim içindeki bazı kişi ve grupların engelleme ve ket vurma gayretlerine rağmen çok önemli çalışmalar yaptık. 

Bunlardan başlıcaları; 100 civarında hemşeri, iş adamı, bürokrat, basın, gazeteci, medya, kurum, kuruluş, siyasi parti ve dernek ziyareti gerçekleştirdik.           

 10 tane TV programı yaparak Ardahan´ın sorunlarını ve çözüm yollarını anlattık. 

        2014 yaz dönemin de Ardahan´ ın sorunlarını yerinde tespit etmek amacıyla, Ardahan´ a programlı ve kapsamlı bir ziyaret yaparak; Ardahan Merkezde Valilik, Belediye Başkanlığı, Üniversite, Ticaret Odası, Federasyon, Spor Kulübü, Milli Eğitim Müdürlüğü vb. kurumlarla ilimizin durumunu görüştük. 

        Çıldır, Damal, Göle, Hanak ve Posof ilçelerimizi ziyaret ederek Kaymakamlarımız ve Belediye başkanlarımızla görüşmeler yaparak ilçelerin sorunları hakkında bilgiler aldık. Daha sonra Ardahan ve Çıldır festivallerine katılarak kurumumuzun temsil ve tanıtımını yaptık. Yaz çalışmalarının ardından Ardahan´dan İstanbul´ a döndükten sonra hazırlamış olduğumuz kapsamlı Ardahan Raporunu tüm ülke kamu oyuyla paylaştık. Yetkililere ulaştırdık. 

        Ardahan Dernekler Federasyonu, Ardahan Valiliği ( Milli Eğitim Müdürlüğü) ve Merkezi İstanbul´ da bulunan (ÖRAV)Öğretmen Akademisi Vakfı işbirliği ile, Ardahan´ da görev yapan yaklaşık 2000 civarında öğretmene Meslek eğitimleri başlattık halen devam etmektedir.

        Her yıl Kasım ayında düzenlenmekte olan İstanbul Maratonu´na oluşturmuş olduğumuz Gençlik Komisyonu´yla katılarak, hem gençlik örgütlenmesini sağlamaya çalıştık, hem Ardahan adını Ulusal Medyaya taşıdık hem de Ardahan´a Havaalanı isteğimizi yetkililere duyurmaya çalıştık. 

        İstanbul´da düzenlenen çeşitli fuar ve organizasyonlarında Ardahan adına açılan standlara destek verdik. Halkımızı taşımaya çalıştık.  

     2014 yılında Federasyon olarak ilk kez Ardahan´ın Kurtuluş günü olan 23 Şubat´ ı ?´Ardahan´ın Kurtuluşu ve Dünya Ardahanlılar Günü kutlamasını´´ İstanbul Topkapı Eresin Otel´de İstanbul ve Ardahan Bürokrasisi ve halkımızın katılımıyla ve görkemli bir geceyle kutladık. 

        Oluşturduğumuz ?´Kadınlar Komisyonu´´ marifetiyle, 8 Martlarda kadınlar günü etkinlikleri yaparak, kadınlarımızın sorunlarını tartıştık. 

        21 Mart ?ta Maltepe Türkan Saylan kültür Merkezinde tüm halka açık Halk Konseri düzenledik. Aynı zamanda seçim sürecinde olmamızdan da kaynaklı her siyasi partide aday olan hemşehrilerimizin kamuoyuna tanıtımlarını yaparak, kendilerini ifade edebilmelerine olanak sağladık. 

        19 Mayıs´ ta Maltepe Pamukspor Tesislerinde ücretsiz ve yemekli Atatürk´ ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı kutlama etkinliği yaptık. 

         Ramazan dolayısıyla hemşehrilerimize Üsküdar Gençlik Merkezi´nde iftar yemeği vererek, hemşerilerimizin kaynaşma ve tanışmalarına olanak sağladık.  

         İş çevreleri ziyaret edilerek Ardahanlı işadamlarımızın Ardahan´ımıza yatırım yapmaları için istek ve taleplerde bulunduk. 

         Ardahanlı belediyelerimizden federasyonu önemseyerek destek isteyen belediye başkanlarımıza İstanbul belediyeleri ziyaretlerinde eşlik ederek destek sağlamaya çalıştık. 

            Yakın zamanda açılışı yapılan Çıldır Aktaş Gümrük Kapısı´nın açılışına aktif katılım sağladık. 

          Federasyonumuzu siyaset üstü bir kurum olarak tanıtarak, siyasetin arkası değil, siyasetçilerin çekim noktası, uğrak yeri ve start merkezi olarak sunduk.   

         Ardahan´ ımızı ilgilendiren her konuda taraf olarak, basın açıklamaları, eylemler ve etkinliklerle sorunları aktarma ve çözüm üretme konusunda çalışmalar yaptık.  

         Kartvizit yöneticiliği yapmadan, görevde bulunduğum bu kısa zaman diliminde özverili bir şekilde çalışarak; Ardahan´ın önceliğini kişisel önceliğimizden üstün tutmaya gayret göstererek sürdürdük. 

          Hiçbir şahıs ve kurumdan maddi ve manevi destek almadan görev süremizi en iyi ve Ardahan´a yararlı bir şekilde değerlendirmeye çalıştım. Tabiî ki bu çalışmada benim gibi özverili bir şekilde çalışan bazı yönetim kurulu arkadaşlarımın emekleri de göz ardı edilemez. Zaten kamuoyu bu arkadaşlarımızı yakınen de tanımaktadır. 

           Bu süreç içerisinde yeterli basın desteği sağlayamamıza rağmen, sağ olsun basından bazı değerli kalemlerin sayesinde çalışmalarımız takip edilebildi. Bir buçuk yılda bunca faaliyete rağmen iki satır haberimizi yapmayan basının değerli temsilcilerinin ?´Yazık ettin´´ demeye ne kadar haklı olduklarını düşünmeleri gerekmez mi acaba? Elbette ki yazık ettiğimin farkındayım. Hele hele sonuçta çıkan tabloya bakıldığında Çok daha fazla yazık olduğunu gözlemlemekteyiz. Ancak, her insanın tıkandığı ve yeri geldiğinde tavır koyduğu gibi benim de tıkandığım ve tepki göstermek adına tavır koyduğum için görevi bırakmış olduğum değerlendirilmelidir.  

            Bu sonuçtan asıl ders çıkarması gereken sanırım Ardahan adına kurulmuş olan yüz civarındaki dernek olmalıdır. Her dernek bağımsız olma adına, federasyondan uzak durmamalı, hele hele kendine Federasyonu rakip gibi görmemelidir. İlçelerde Federasyonlaşmalara gidilme yerine, var olan bin bir emek ve çabayla kurulmuş olan Arda-Fed´ e sahip çıkılmalıdır. 

            Ben hiçbir zaman koltuk ve makam sevdalısı olmadım. Etiket için yönetimlere girmedim. İş takipçiliği yapmak için bu göreve talip olmadım.İstifamla da bunu gayet net bir şekilde açıkladığımı düşünüyorum. Ancak, bundan önceki zaman da Ardahan için nasıl bir nefer olarak çalıştımsa, bundan sonra da yine bir nefer gibi çalışmaya devam edeceğim. Bu arada görev dönenimde birlikte çalıştığım ve büyük bir özveri ve gayretle destek olan tüm arkadaşlarıma sonsuz şükran ve teşekkürlerimi sunuyorum. 

             Tüm bu çalışmalarımızın kamuoyumuz tarafından bilinmesini arzu ederken, 12 Kasım 2015 tarihili istifam dolayısıyla Ardahan halkından özür diliyor ve yukarıda sıraladığım koşullarda çalışamayacağım için Ardahan halkının anlayışla karşılayacağını ümit ediyor, tüm halkımıza saygılar sunuyorum" dedi.