www.cildirgoyce.com

GELECEK GENÇLİĞE EMANET

GELECEK GENÇLİĞE EMANET

19 Mayıs 1919...

     19 Mayıs 1919; Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün önderliğinde milli mücadelenin başlatıldığı, bir milletin uyanışının ve millet iradesine dayanan tam bağımsız bir devletin kurulmasının ilk adımının atıldığı gündür..

    19 Mayıs 1919 tarihi milli birlik ve bütünlüğümüzün parladığı, milli kurtuluş güneşinin doğduğu, milli irade meşalesinin yandığı kutsal bir günümüzdür. Türk milletinin kendisini yok etmek isteyen düşmanlarına karşı bir yumruk gibi birleşerek kurtuluş mücadelesinin başlatıldığı gündür. Bu mücadele Türk milletinin dirilişi ve şahlanışıdır.Milli şuur, milli ruh ve milli mücadeledir.Bağımsızlıktır, istiklaldir..!!!

      Mustafa Kemal Samsun´a ayak bastığında halkına güveniyordu. Azimliydi, kararlıydı. Kalbi Türk gençliğine olan güven ve inançla doluydu. Çünkü büyük Atatürk;?Bana ümit veren esas olay yalnız içimdeki vatan aşkı değil, etrafımda gördüğüm gençliğin VATAN AŞKIDIR , gerçek aşkıdır. Biz bu gençliğe dayanarak işlerimizi yapacağız, eserlerimizi gerçekleştireceğiz ve onları gençliğe emanetedeceğiz´ diyordu.Türkiye´yi, laik ve demokratik yapısıyla her alanda çağdaş bir ülke olarak gelecek kuşaklara bırakmak hepimizin en önemli sorumluluğu olmalıdır. Ulu Önder Atatürk´ün bu günü ülkemizin ve insanlığın umudu ve yarınların güvencesi olan GENÇLİĞE EMANET etmesi, gençlere inancının, sevgisinin ve güveninin bir göstergesidir. gençlerin, insanı sevmeyi, adalete, eşitliğe önem vermeyi, insan haklarına ve farklı görüşlere saygı duymayı, demokratik tutum ve davranışları bir kültür haline getirmeyi, büyük düşünmeyi, idealleri doğrultusunda yılmadan gayret göstermeyi, bir hayat felsefesi olarak benimsemelerini VE bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluğu olmalıdır.

     1919´dan bugüne kadar güçlenerek, emanet edilen modern, laik ve genç Cumhuriyetimize sahip çıkıp, yücelteceğiz. Bize verilen bu kutsal emaneti yüceltirken, VATAN sevginiz, MİLLET sevginiz, insan sevginiz, çağdaş bilim ve teknoloji, akıl ve iradeniz gücünüzün kaynağı olacaktır.

    Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ü, Kahraman silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, Geleceğimizi emanet edeceğimiz, yarının umudu gençlerimizin de 19 Mayıs Atatürk´ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor; sağlık ve başarılar diliyorum.? SEVCAN ŞİMŞEK