GELECEĞİNİZE KENDİNİZ YÖN VERİN

GELECEĞİNİZE KENDİNİZ YÖN VERİN

Çıldır`ı küçültmek için çalışan ne kadar kişi varsa piyasa çıktı. Artık herkes gerçek yüzünü gösteriyor. Kendi egoları için olur olmadık savsatalar üretmeye başladılar.

 

      Çıldır'ı küçültmek için çalışan ne kadar kişi varsa piyasaya çıktı. Artık herkes gerçek yüzünü gösteriyor. Kendi egoları için olur olmadık savsatalar üretmeye başladılar.
      Çıldır en büyük sorunu nüfus azlığıdır. Yeteri yoğunluk sağlanırsa daha çok sosyal ortamlar doğacak ve daha yaşanır bir hale gelecek bir ilçe olacağız. Bu sorunun günümüz koşulların gidermenin en hızlı ve kolay yolu yakın köyleri ve kapatılmasına kesin gözüyle bakılan Aşıkşenlik kasabasını ve yakın köyleri ilçeye bağlamaktır. 
     Kendi egolarımız için İlçeye zarar vermemeliyiz. Çıldır tarihinin en parlak dönemini yaşarken köstek olmak kimsenin haddi değildir. Yarın pişmanlık yaşamamak için bugünü değil geleceği düşünmeliyiz. Köyler bağlanırsa neler kazanır neler kaybeder bunu her bireyin düşünüp ona göre karar vermesi gerekir. Su parası alacakmış, Emlak vergisi alacakmış, Çöp vergisi alacakmış, bunları ortaya atarak insanların aksi karar vermelerini sağlıyorlar. Peki şunu neden anlatmıyor halka su şebekelerin de sorun olduğu zaman gidermek için muhtar köyden insan bulamıyor ya da zorluk çekiyor huzursuzluklar oluşuyor köyde o gitsin, şu gitsin, geçen ben gitmiştim gibi laflarla insanların huzuru bozuluyor bağlanın suyunuzu belediye yapsın herkeste sıcak yuvasında huzurla otursun. Sonra tarlalarınız değer kazanacak, Kredi kullanırken bankalar köyde olduğunuz için evlerinizi ipotek etmiyor ilçeye bağlandığınızda kabul görmeye başlayacak. 
     Çıldır'ın hayvanları köylerin yerini otlatacakmış, neden otlatıyorlar sizin yerlerinizi demek ki Çıldır da mera az geliyor hayvanlara hepiniz Müslüman değimlisiniz. Dininiz demez mi komşusu açken tok yatan bizden değildir. Madem Müslümansınız uygulayın o zaman inancınızın gereklerini.  Belediye satar diye mi korkuyorsunuz. Meralarınız köyleriniz adına tapulu değimli zaten tapulu yerinizi kimse satamaz. Köylere Hizmet götürtme birliği köyler için yapılacak her şeyi yaptılar. Su şebekesi parke yapım işi hepsi bitti. Yapılacak tek şey kaldı kanalizasyon şebekesinin çekilme buda belediyenin işi alacağınız bu hizmete de Çıldır 'a bağlanarak ulaşacaksınız.
     Muhtarlar mahalle muhtarı olurum pasif görevdir diye ilçeye bağlanmamak için çaba sarf ediyorlar. Önünüze büyük fırsat sunuluyor aslında İlçeye bağlanarak Belediye Başkanı olmak gibi bir şans veriliyor sizlere ama siz ben o işi becerecek durumda değilim muhtarlık olsun, azıcık aşım kaygısız başım düşüncesiyle kendi egoları için herkesi hiçe sayıyor köylüyü yanlış bilgilendiriyorsunuz. 
    Çıldır'ın gelişmemesinden hep Çıldır'ın yerli halkını sorumlu tutup köylülerin yaşamasına izin vermediler hor davrandılar, deyip nara atanlar şimdi devran döndü alın Çıldır' ı yönetme şansı size sunuluyor. Madem kötü gidişata dur deme vakti koyun bakalım elinizi taşın altına da tarih sizi de yargılamasın.
     Artık Köylülerin bu konuda karar vererek köydeki seçmen sayısının %51 imzasıyla beraber Kaymakamlık makamına başvurmalarıdır.