GAZETECİLER DERNEĞİ KURULDU

GAZETECİLER DERNEĞİ KURULDU

Serhat Ardahan Gazeteciler Derneği 7 Kurucu olmak üzere 30 üye ile kuruldu.

 

      Serhat Ardahan Gazeteciler Derneği  7 Kurucu olmak üzere 30 üye ile kuruldu. Deniz Başlı, Özgür Murat Taştan, Günay Nuh, Olgun Yıldız, Bülent Kılıç, Ahmet Rıfat Vural ve Alper Turgut tarafından kurulan dernek, Başkan Olarak Süreç Gazetesi Sahibi Deniz Başlıyı, Başkan yardımcısı olarakta Ardahan Serhat Gazetesi Sahibi Özgür Murat Taştan'ı seçti.
     Serhat Ardahan Gazeteciler Derneği Başkanı Deniz Başlı ve dernek üyeleri Vali Seyfettin Azizoğlu'nu, Basından sorumlu ve Vali Yardımcısı Deniz Pişkin ile Başkan Köksoy'u makamlarında ziyaret ettiler.
Vali Azizoğlu, demokrasinin ana unsurunun sivil Toplu Kuruluşları (STK) olduğunu belirterek, ''Sizleri tebrik ediyorum. Ardahan'da STK'ları güçlendirme adını attığınızda bu adımda başarılar diliyorum. Bu tür çalışmalar, Ardahan'a çok şey kazandıracaktır. Faaliyetlerinizde Ardahan'a faydalı ve güzel işler yapacağınızdan ümidim çok'' dedi. Azizoğlu, Ardahan'ın tarihi ve kültürel değerlerini yaşatmak istediklerini belirterek, bu konuda da Serhat Ardahan Gazeteciler Derneği'nden destek olmalarını istedi. Dernek Başkanı Deniz Başlı da, derneği yeni kurduklarını, bu nedenle bir ziyaret etme gereğini duyduklarını ifade edere, amaçlarının Ardahan'a güzellikler kazandırmak olduğunu vurguladı. Başlı, ''burada bizim için milli çıkarlar başta olmak üzere, memleketin ve milletin çıkarı önceliklidir. Asıl amacımız daha doğru, daha tarafsız bir medya sektörü oluşturmaktır. Bu alanda elimizi taşın altına koymak ve bu alanda katkı sunmaktır. Bu niyetle yola çıktık. Allah bizi utandırmasın'' dedi.
       Serhat Ardahan Gazeteciler dernek üyeleri daha sonra Vali yardımcısı Deniz Pişkini makamında ziyaret ederek amaç ve hedeflerini paylaştılar. Kendisini ziyaret eden dernek yönetimine teşekkür eden Vali Yardımcısı Pişkin,''Ardahan da bir eksikliği gidermiş olmanız oldukça memnun edicidir. Ardahan için yapacağınız her türlü olumlu adımda sizlerin yanında yer almaya hazırız. Gazetecilik ilkelerini bağlı kalarak güzel işlere imza atacağınızı düşünüyorum''dedi.
         Dernek Yönetimi Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy'u da makamında ziyaret etti. Başkan Köksoy, "Slogan olarak geçmişte çok kullanılmıştır ama örgütlü ve bilinçli olarak bu işi yapmanız toplumu, ülkeyi bir yerlere sürükleyebilir götürebilirsiniz hele basında bu dediklerimiz gerçekleşirse Ardahan için çok daha iyi olacaktır. Bu anlamda hayırlı olsun inşallah hayırlı işlere vesile olur ve kutluyorum sizleri." dedi.