GAGAVUZ CUMHURBAŞKANI YOKTU AMA BÜTÜN ÇILDIR ORADAYDI

GAGAVUZ CUMHURBAŞKANI YOKTU AMA BÜTÜN ÇILDIR ORADAYDI

15. si düzenlenen Uluslararası Çıldır Göl Festivali çeşitli etkinliklerle

    15. si düzenlenen Uluslararası Çıldır Göl Festivali çeşitli etkinliklerle Çıldır Halkına keyifli anlar yaşattı. ÇMYO Konferans salonunda yapılan programın ardın Aşık Şenlik Anıtının ziyaret edilmesiyle şölen Akçakale adasında devam etti.
    Yöresel Aşık ve Sanatçıların sahne aldığı Akçakale adasında gerçekleşen Festivale Ardahan Valisi Ahmet Deniz, AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, Ak Parti Ardahan İl Başkanı Yunus Baydar, CHP Ardahan İl Başkanı İlimdar Senem, Göle Belediye Başkan’ı Akın İsmailoğlu, Posof Belediye Başkanı Cahit Ulgar, Ak Parti Çıldır İlçe Başkanı A. Rıfat Vural, AR-FED Başkanı Yaşar Geler ve çeşitli Sivil Toplum Kuruluş başkanları katıldı.
    Çıldır Halkı çevre İl ve İlçelerden gelen vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşen 15. Uluslar arası Çıldır Göl Festivali keyifli anlara sahne oldu. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından açılış konuşmasınıyapan Çıldır Belediye Başkanı Kemal Yakup Azizoğlu “ 15. si düzenlenen Çıldır Göl Festivaline hoşgeldiniz. Festivaller bölgenin tanıtılmasında önemli etkendir. İlçemizin değeri Aşıkşenlik’in dediği gibi “ Can kurban olsun Çıldır’a edep erken ordadır” edep erkan var ama ortada Çıldır diye bir yer kalmamış. Aktaş Sınır Kapımız açılıyor, Dünyada sadece üç tane aynı özellikte olan bir göle sahibiz. Etrafında ilçemizde konaklayacak bir yer yok. Aktaş Sınır Kapımız açılıyor. Her açılan yeni sınır kapısına ilk yıl için petrol ticareti için serbestlik getirilir İlçemiz içinde bu insiyatifin kullanılmasını istiyoruz. Hastanemiz Sağlık İl Müdürlüğü tarafından onaylandı. Kapatılan adliyemizin tekrar açılması için Sayın vekillerimizden ve sayın valimizden destek istiyorum. Daha refah bir Çıldır için Çıldır Halkıyla ele ele verek Çıldır’ı yeniden inşa etmek için şimdi birlik zamanıdır.” dedi.
Çıldır Kaymakamı Alparslan Kılıç” 124 kilometre karelik alana sahip Çıldır gölü bölgede yaz ve kış turizm için önemli etken oluşturmaktadır. Aktaş Sınır Kapısının ve BTK demir yolunun bitmesiyle beraber Çıldır Artık gelecek vadeden gelişmeye en müsait ilçe haline gelmiştir” dedi.
    Ak PArti Ardahan Millet Vekili Orhan Atalay” Sayın Belediye Başkanımız İlçesinin fotoğrafını en iyi şekilde çekmiş. Sorunları tespit etmiştir. Haklı çığlıklarını duyduk. Partimize geçerek İktidarın nimetlerinden faydalanacaktır. Bizde Ak Parti hükümeti olarak Başkanımıza her konuda destek vereceğiz” dedi
    Ardahan Valisi Ahmet Deniz” Daha önce Ardahan’da hiç bulunmadım. Kırk gündür görev yapıyor. Olağın üstü bir doğaya sahip bir ilde yaşıyoruz. Ben buradan gurbette yaşayan Çıldırlılara sesleniyorum. Yatırımlarınızı memleketinize yapın. Yazlıklarınızı memleketinize yaparak hem bu doğal harikadan geri kalmayın hemde bölgenizin kalkınmasına yardımcı olun” dedi.