FORMÜL

FORMÜL

Gün 50 + 1 formülünü nasıl değiştirerek iktidar koltuğunda daha uzun süre oturmanın ya da pozisyon korumanın yollarını arama

         Gün 50 + 1 formülünü nasıl değiştirerek iktidar koltuğunda daha uzun süre oturmanın ya da pozisyon korumanın yollarını arama ve siyasi ikbal kaygısının ülkenin ve milletin ortak çıkar ve menfaatlerinin önüne geçme günü değil aksine milli menfaat ve çıkarların her şeyin üzerinde tutulması gerektiği gündür.

       Tüm yetkileri eksiksiz olarak üzerinize aldığınız ve sınırsız bir şekilde kullandığınız bir yönetim sisteminde sınırsız yetkilerinizi sınırlı sorumluluk kavramının arkasına gizlemek gibi bir hakkınız da şansınız da bulunmamaktadır.

       Ülkede yaşanan tüm sıkıntı ve sorunlara siz ve yönetim tarzınızın dışa vurumu olan hamleleriniz yerine sürekli bir sorumlu arayışınız sorunlara çözüm arama ya da bizzat sorun yaratmama arayışınızın önüne geçmiş ise yönetme kabiliyetiniz ve yetinizi sorgulamak zorundasınız.

       Bir devletin üzerinde durduğu ana ayaklarda yaşanan çatlama ve kırılmaları engellemek bir yana dursun sürekli bu ayakların aşınma sebebi olarak birilerini ve bir yerleri işaret eder hale gelmek artık yönetmeye muktedir olmadığınızı ilan etmek ile eşdeğer bir tutumdur.

Ülkenizde;

Adalet’ten yana şikâyet edenlere sorumlu FETÖ’nün adalet sistemine sızmış elemanlarıdır derseniz,

Güvenlik ve Asayiş ile ilgili şikâyet edenlerine sorumlu CHP’dir diyerek bir siyasi partiyi hedef gösterirseniz,

Ekonomik sorunlardan şikâyet edenlere DIŞ GÜÇLER sorumludur diyerek tüm sorunları dış güçlere ihale ederseniz,

O zaman size peki siz ne işe yarıyorsunuz? diye sorarlar.

Efendim biz Akdeniz ve Karadeniz’de petrol ve doğalgaz arıyoruz,

İHA ve SİHA yaptık o yüzden bize düşmanlar diyerek kendinizi savunursanız o zaman size;

Dünya üzerinde Akdeniz ve Karadeniz’de petrol ve doğalgaz arayan İHA ve SİHA yapan tek ülke biz değiliz ama bu kadar ekonomik sıkıntıyı çeken parası her gün %5 oranında değer kaybeden ülke neden biziz diye adama sorarlar?

Sınırsız yetki kullanıp tüm sorumluluğu da bir yerlere ihale eden bu sistemdeki sistemsel sorunları tespit edip sistemin sorunlu yanlarını ortadan kaldırmak yerine mevcut sistemdeki sınırsız ve sorumsuz yetkilere yeniden sahip olmak için formüller üretmek ülkenin ve milletimizin geleceğine vurulacak en büyük darbedir.

Kesin olarak anlaşılmıştır ki her derde deva olarak millete sunulan Cumhurbaşkanlığı Yönetim Sistemi istenen sonuçlar bir yana dursun istenmeyen birçok neticenin ortaya çıkmasına neden olmuştur ve bu sistem çok acil olarak yenilenmeli ya da tümden değiştirilme yoluna gidilmelidir.

Aksi halde bugün gerçekleşen ve ülkesi ve milleti için samimi endişe duyan herkeste endişe yaratan bugünkü durumları bile arar hale geleceğimiz gün gibi ortadadır.  

 

Sinan KARAÇAY

Gazeteci Yazar