FİDANLAR BÜYÜYOR

FİDANLAR BÜYÜYOR

Vali Mehmet Emin Bilmez,

    Vali Mehmet Emin Bilmez, ?Fidanlar Fidanlarla büyüyor? projesi kapsamında 23 Şubat İlkokulunda, bahçesinde düzenlenen fidan dikme etkinliğine katıldı.    
    Etkinliğe, Vali Bilmez ile birlikte Vali yardımcısı Mehmet Kılıç, İl Milli Eğitim Müdürü Fikret Çerkezoğlu, Orman İşletme Müdürü Metin Kaya, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
      Tüm Türkiye genelinde eş zamanlı olarak, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde gerçekleştirilen ?Fidanlar fidanlarla büyüyor? kampanyası kapsamında Ardahan merkezdeki, 23 Şubat İlköğretim okulu bahçesinde 300´e yakın fidan toprakla buluşturuldu ve can suları verildi.
     Vali Bilmez, burada öğrencilere yaptığı konuşmada? Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında düzenlenen protokol kapsamında bugün Türkiye´de 81 ilde eş zamanlı olarak ??fidanlar fidanlarla büyüyor´´ projesi kapsamında fidan dikimi yapıyoruz. İlimiz iklim şartları soğuk olduğu için temsili olarak belirli sayıda fidan dikimi yapacağız.. İlimiz için verilen diğer fidanları da bahar ayının gelmesiyle yine sizlerle birlikte hazırlanan dikim alanında toprakla buluşturacağız. Ormanlar bizim oksijen depomuz. Hepimiz bu bilinçte olmalıyız. Sizler de bizim gencecik fidanlarımızsınız, bu ekeceğimiz fidanlara hep birlikte kendi canımız gibi sahip çıkmalıyız? dedi.
      Dikim sonrası kalan fidanların bir kısmı evlerinde dikmeleri için öğrencilere dağıtıldı.