FESTİVALE YOĞUN KATILIM

FESTİVALE YOĞUN KATILIM

Çıldır Göl...

    Çıldır Gölü´nün tanıtımı amacıyla Çıldır Belediyesince düzenlenen 16. Uluslararası Çıldır Göl Festivali ve Aşıkşenlik paneli Çıldır Akçakale adasında yapıldı.
     Festivale Ardahan Valisi Mehmet Emin Bilmez, AK Parti Ardahan İl Başkanı Yunus Baydar, Çıldır Kaymakamı Bedirhan İmamoğlu´nun yanısıra kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve çevre il, ilçe ve gurbetten olmak üzere çok sayıda vatandaş katıldı. İstanbul´da bulunan Çıldır derneklerininde büyük ilgi gösterdiği Uluslararası Çıldır Göl Festivali son derece renkli geçti.
   Son iki yıl ülkede yaşanan olumsuzluklar sebebebiyle gerçekleştirilemeyen Çıldır Göl Festivali ve Aşık Şenlik Paneli festivale olan hasreti doruğa çıkardı. Gün boyunca çeşitli etkinliklerin düzenlendiği festivalde katılanlar unutamayacakları bir festivali geride bıraktılar.
Festivalde Türk halk Müziği sanatçıları Yudum ve Burhan Yıldırım, Halk ozanları Yener Yılmazoğlu, Korkmaz İkan, Gökmen Dursunoğlu, Ercan Şimşekoğlu, Mahmut Yılmaz´ın yanı sıra azeri aşıklar ve çok sayıda sanatçı ve halk aşığı sahne aldı. Yörenin geleneksel halk oyunu Kafkas ekibinin gösterileri ise izleyiciler tarafından ilgi ile izlendi. Aşık Şenlik´in torunu Aşık Yılmaz Şenlikoğlu ise festivalde onur konuğu olarak yer aldı.
    16 Çıldır Göl Festivali ve Aşıkşenlik Paneline ev sahipliği yapan Çıldır Belediye Başkanı Kemal Yakup Azizoğlu, etkinlikte yaptığı konuşmada, amaçlarının Çıldır Gölü ve Çıldır ilçesini tanıtmak olduğunu belirtti.
   Başkan Azizoğlu, "Yatırımcıları bölgeye davet ediyoruz. Çünkü bu bölgenin kalkınması gerek. Bölgenin kalkınması için ise bu bölgeye yatırım gerek." diye konuştu.
    Belediye olarak Çıldır´a önemli hizmetler yaptıklarını anlatan Azizoğlu, özellikle il dışındaki Çıldırlı ve Ardahanlı iş adamlarını bölgeye yatırıma davet etti.

/resimler/2017-7/23/1513053897341.jpg

/resimler/2017-7/23/1513164053245.jpg

/resimler/2017-7/23/1513290303454.jpg