ESKİ VEKİLDEN ADAY ADAYLIK BAŞVURUSU

ESKİ VEKİLDEN ADAY ADAYLIK BAŞVURUSU

31 Martta yapılması planlanan...

   31 Martta yapılması planlanan yerel seçimler için CHP´den Belediye Başkan adayı olmak isteyen aday adayları sahaya çıkmaya devam ediyorlar.

    Yıllardır büyük bir tabanı olmasına karşın şehir merkezinde Belediyeyi kazanamayan CHP´liler, bu seçimde ilk kez birlik ve beraberlik içerisinde bir görüntü ortaya koyuyor.

   CHP´den Belediye Başkan aday adayı olan partililer için CHP İl Başkanı Yalçın Taştan, toplantı salonunda partilileri bir araya getirirken, merkez ve ilçelerdeki parti organlarında görev yapan tüm CHP´liler aday adayı tanıtım toplantılarına tam bir şekilde iştirak ediyorlar.

CHP´LİLER BU SEFER BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE HAREKET EDİYOR

   CHP´de daha önce Posof İlçesinde 3 dönem Belediye Başkanlığını görevini yürüten Şükrü Bozyiğit´in CHP İl Başkanlığı toplantı salonunda aday adaylığını açıklamasının ardından, bu sefer DSP 21. Dönem Milletvekili Faruk Demir´de aday adaylığını açıkladı.

   1999 yıllında Milletvekilliği Genel Seçimlerinde Demokratik Sol Parti´den 21. Dönem Ardahan Milletvekili olarak parlamentoya giren Faruk Demir, CHP´den Ardahan Belediye Başkanı olmak için kolları sıvadı.

Cumhuriyet Halk Partisinden Belediye Başkan aday adaylığını açıklayan Faruk Demir, CHP İl Başkanlığı toplantı salonunda partililerle bir araya geldi.

 Burada partililere açıklamada bulunan Faruk Demir´in toplantısına İl Başkanı Yalçın Taştan, CHP eski İl Başkanı Orhan Balcı, Belediye Başkan aday adayı Şükrü Bozyiğit, Hanak Belediye Başkanı Ayhan Büyükkaya, Damal Belediye Başkanı Ergin Önal, CHP Damal İlçe Başkanı Ali Çaylar, Merkez İlçe Başkanı Vedat Temel, CHP eski İl Başkanları Fevzi Uygur, Kemal Aktaş, CHP Hanak İlçe Başkanı Katip Ayık ve çok sayıda partili tam katılım sağladı.

Cumhuriyet Halk Partisinin yıllardır Ardahan´da Belediyeyi kazanamadığını ve 30 yıllık bir özlemi olduğunu ifade eden Faruk Demir, aday adaylığını açıklayan bütün partililerle birlikte yek vücut olup Ardahan´da CHP´nin Belediyeyi kazanması için mücadele vereceklerini dile getirdi.  

?Bugünden başlayarak 6 ok´lu bayrağımızı, serhat Ardahan´ımızın zirvesine çekmek için hepimiz çok çalışacağız? diyen Faruk Demir, ?

Sadece Ardahan´da değil, Türkiye ve dünya çapında herkesi harekete geçireceğiz. Çalınmadık kapı, sıkılmadık el bırakmayacağız. Biz; ülke kurmuş dedelerin torunlarıyız. 2019 Mart yerel seçimleri Ardahan için aslında sadece bir seçim değildir. Ardahan´ın il olmaya devam etme ya da eski statüsüne dönme tercihidir. Ben Ardahanlıyım diyen tüm hemşerilerimizi göreve davet ediyoruz. Bu mücadelede Faruk Demir olarak üzerime düşeni, dün olduğu gibi bugün de yarında yapacağım. Elimi değil, 30 Mart´a kadar gövdemi de taşın altına koymaya kararlıyım. Asıl olan; CHP bayrağımızın Ardahan Belediyesi´nde dalgalanmasıdır.?

ARTIK ARDAHAN´I CHP´Lİ BİR BELEDİYE YÖNETMELİ

CHP Genel Merkezinin kendisine vereceği her türlü görevi yapmaya hazır olduğunu dile getiren Demir, ? İnanmak, başarmanın yarısıdır. Ben, buna inanıyorum. CHP Ardahan örgütümüz, tabanımız, halkımız ve genel merkezimiz bu uğurda bize hangi görevi tevdi eder ise; ona da hazırız. 1992 yılında il olan serhat Ardahan´ımız, il-ilçe ve köyleriyle birlikte toplam 168 bin nüfusa sahipti. 1999´da benim milletvekili olduğum dönemde 133 bin, bugün ise; 97 bine gerilemiştir. İl statüsü almamıza rağmen, nüfusumuz hızla azalıyor. Neden? Bu; iyi bir gidişat ve tablo değildir. Gözümüzün önünde maalesef Ardahan´ımız eriyor. Mart 2019´da yapılacak yerel seçimler, ülkemiz için olduğu kadar, Ardahan´ımız için de hayati önem taşımaktadır. Bizler; Ardahan´ın gerçek yurtseverleri olarak bu seçimlerde, sen-ben, ocu-bucu, sağcı-solcu demeden ortak akılla 6 ok´lu CHP bayrağımızı, Ardahan Belediyesi´nin gönderine taşımak zorundayız? dedi.

ARDAHAN´IN KAYBEDECEK BİR 5 YILI DAHA YOK

?Ya bir olacağız. Zafere koşacağız. Ya da hem biz hem Ardahan kaybedecek? değerlendirmesinde bulunan Demir, ? Çünkü bir 5 yıl daha Ardahan dayanamaz. Dilim varmıyor ama il statümüz bile tartışmaya açılabilir. Yapılan bazı araştırmalara göre, Ardahan dışında yaşayan 500 ila 600 bin civarında hemşerimiz olduğu biliniyor. Dünya ve Türkiye´ye yayılmış olan tüm hemşerilerimizi, söyleyecek sözü olan, koyacak bir çakıl taşı olan, vatanını seven, Ardahan sevdalısı hemşerilerimizi de göreve davet edeceğiz.

Yeni dönemde CHP´li Ardahan belediyesi, yapmakla yükümlü olduğu rutin belediye işleri (yol-su-kaldırım-parke-park-bahçe)     dışında Ardahan´ın topyekun kalkınması için kaynaklarımızı harekete geçirecek projeler geliştirmek zorundayız.

Eğitim, sağlık, turizm, ticaret ve sanayi gibi konularda da yatırımı Ardahan´a çekmek için projeler geliştireceğiz. Türkiye ve dünyadaki ekonomik yatırım, finans çevreleriyle Ardahan´ın kaynaklarını buluşturacak bir yatırım ve ar-ge grubu oluşturacağız.

Meralarımız, ekilir biçilir arazilerimiz, kışın kar, kayak turizmi, hayvancılığımız, ariciliğimiz, nehir ve göllerimiz, sınır kapılarımız, sulu tarıma geçmemiz için planlanmış barajlarımız; vel hasılı ekonomik

Katma değer yaratacak, Ardahanlıyı kalkındıracak, zenginleştirecek kaynaklarımızı harekete geçirmek zorundayız. Ardahan bizim. Hepimizin ve başka bir ilimiz yok. Serhat´ımızı önce doğuda, sonra Türkiye´de ve daha sonra da bütün dünyada övgüyle söz edilen bir kent yaratmak hepimizin öncelikli görevi olacak.? 

CHP BELEDİYESİ FARKINI ORTAYA KOYACAK

Faruk Demir açıklamaların devamında şunları söyledi: ? Şuna inanıyorum. İlk 5 yılımız dolmadan Ardahan´daki değişimi - dönüşümü ve sosyo-ekonomik kalkınmışlığı yerinde görmek için bütün dünyadan insanlar Ardahan´a akın edecekler.

CHP´li Ardahan belediyesi, dünde kalmış bir yerel yönetim anlayışıyla değil, Ardahan´ın il -ilçe ve köyleriyle topyekûn kalkınması için dünya çapında bir belediyecilik örneği gösterecektir.

Bizler; Mustafa Kemal Atatürk´e inanmış ve onu iyi analiz etmiş Cumhuriyet Halk Partililer olarak, bir ülke yoktan nasıl var edilir bunu tüm dünyaya gösterdik. Daha Cumhuriyetten önce Cenubi Garbi Kafkas Cumhuriyetini kurmuş dedelerin torunlarıyız. Bu toprakları bize yeniden yurt yapan 1923 ruhunu, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere aziz şehitlerimizi rahmetle ve saygıyla anıyoruz.

1992 yılında Ardahan´a yeniden il statüsü veren devlet yöneticilerimizi ve bu doğrultuda çaba harcayan Ardahanlı büyüklerimizi saygıyla anıyoruz. Şimdi bize düşen, aramızdan ayrılmışların kemiklerini sızlatmamak ve Ardahan´ı serhat şehir olarak hak ettiği yere getirmek olacaktır.

Bunu başaracağız, çünkü başarmak zorundayız. Bu duygu ve düşüncelerle hepinizi saygıyla selamlıyor. Bugünden 2019 Mart yerel seçimler çalışmamızı başlatıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun.?