ENSAR ÖĞÜT`TE OLMAZSA !

ENSAR ÖĞÜT`TE OLMAZSA !

CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, Çıldır adliyesinin kapatılmasını protesto etmek amacıyla Meclis`te kazma ve kürekle basın toplantısı düzenledi.

       CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, Çıldır adliyesinin kapatılmasını protesto etmek amacıyla Meclis'te kazma ve kürekle basın toplantısı düzenledi.

       Çıldır ilçesinin M.Ö. 650 yılında, Saka Türkleri'nin yerleştiği bir merkez olduğunu belirten Öğüt, şunları söyledi: ''Çıldır ismi Oğuz Beyi'nin oğlunun adıdır. 16. yüzyılda eyalet olan Çıldır 14 Temmuz 1878'de Berlin Antlaşması'yla Ruslara savaş tazminatı olarak verilmiş ve 43 yıl Çıldır düşman işgalinde kalmıştır. Çıldırlı Aşık Şenlik, elinde sazıyla kahve kahve dolaşarak, halkını örgütleyip o tarihte silahı olmayan halkla birlikte kazma kürekle düşmanı kendi topraklarından çıkarmış ve butoprakları vatan yapmıştır. 

        Çıldır'da önce cezaevi, sonra askerlik şubesi, şimdi de adliyemizi kapatmışlardır. Aktaş sınır kapısı, Kars-Tiflis Demiryolu, Türkiye'nin en büyük sınır koruma taburu Çıldır'dadır. Ermenistan ve Gürcistan sınırında olan Çıldır stratejik bir yerdir. Kazma kürekle kazandığımız Çıldır'ı kimseye bırakmayacağız ve kazma kürekle mücadele ederek adliyemizi geri alacağız.''

     Kazma kürekle Meclis'te yaptıkları bu basın toplantısının ''ilk ikaz'' olduğunu belirten Öğüt, adliyenin kapatılmasına ilişkin kararın geri alınmaması durumunda yeni eylemlerin olacağını söyledi. 

        Cezaevi, askerlik şubesi, adliye gibi kurumların kapatılmasıyla Çıldırlıların göçe zorlanmak istendiğini iddia eden Öğüt, AK Parti hükümetleri döneminde sadece Çıldır'ın değil, sınır bölgesindeki stratejik önemi bulunan diğer ilçelerin de büyük göç verdiğini ifade etti. Öğüt, ''Çıldır topraklarını boşaltıp Ermenistan'a vermek istiyorsanız, bunu açıklayın. Biz var gücümüzle Çıldır'da Türk bayrağını dalgalandıracağız'' ifadesini kullandı.