ENSAR ÖĞÜT´Ü ARAR OLDUK

ENSAR ÖĞÜT´Ü ARAR OLDUK

CHP Milletvekili ...

       CHP Milletvekili Eren Erdem´den sonra, CHP Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz´da Türkiye Büyük Millet Meclisi genel kurulunda yapmış olduğu açıklamadan sonra büyük bir kesimden tepki aldı.

     Türkiyenin Musul Başkonsolu iken IŞİD tarafından kaçırılarak 101 gün rehin tutulan CHP Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz hükümetin musul politikasını eleştirdi. Yılmaz yaptığı konuşmada Türkiye´nin Musul´a asker göndermesini eleştirerek "Türk askerinin Musul´da ne işi var?" dedi.

Bre adam sen nasıl dışişleri mensubusun

        Bu sözleri değerlendiren TV programcısı Erkan Tan eski büyükelçiye tokat gibi cevap verdi.

          "Bu beyefendi bir de başkonsolos olarak Türkiye Cumhuriyeti´ni temsil etti. Bre adam sen nasıl dışişleri mensubusun ´Askerimizin orda ne işi var?´ diyor. Askerimiz orda 1990´lı yıllardan beri var. İşte bunlar yüzünden dış politika yıllar boyunca ilerleyememişti" dedi.

Ardahanlı´da Tepki Gösterdi

        Dış işleri görevlisi olarak Musul Başkonsolusluğu yapmış olan Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz´a Ardahan´dan da tepkiler gelmeye başladı. Özellikle Ardahanlı milliyetçi ve ulusalcı kesim Öztürk Yılmaz´a tepki göstererek " sayın vekil konsolos olduğu günleri çabuk unutmuşa benziyor. Kendisi de dış işleri görevi yürütmüş olan ve yaklaşık 100 gün terör örgütü elinde rehin kalan birinin kalkıpta bu tür açıklamalar yapması bizleri şaşırtmış ve üzmüştür. Görevde olduğu sürede Türk askerinin orada ne için bulunduğundan bir haber mi başkonsolosluk görevi yürütüyordu. Musul´un önemini kavrayamamış birinin orada başkansolosluk yapmış olması ne kadar vahimdir. Sayın vekilin yapmış olduğu açıklamanın Rusya´nın, Amerika´nın, Irak´ın ve batının yapmış olduğu açıklamalardan farkı nedir. Onlarda bizim askerimiz orda olsun istemiyor, bizim vekilde. Sayın vekil belki idrak edemiyor ama Musul ve Kerkük Türk toprağıdır. Yaklaşık iki aylık vekilliği süresince bir kez kürsüde konuşma yapan vekil bizim gözümüzde sınıfta kalmıştır. Bu kritik süreçte Rusya´nın ağzından konuşan vekil, Rus lider Stalinin Ahıska Türklerine yaptıklarını ya bilmiyor yada unutmuşa benziyor. Allah sonumuzu hayır etsin. Biz Ardahanlılar sayın Öğüt´ü arar olduk? dediler.