ENGELLİLER İÇİN KAZ YEMEĞİ

ENGELLİLER İÇİN KAZ YEMEĞİ

Engelliler için "kaz yemeği" daveti

      Engelliler için "kaz yemeği" daveti Ardahan Engelsiz Yaşam ve Rehabilitasyon Merkezi`nde engellilere yönelik "kaz yemeği" programı düzenlendi.

      Engelsiz Yaşam ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Hanım Helen Değer, yaptığı açıklamada, amaçlarının engelliler için farklı bir etkinlik düzenlemek olduğunu, bu nedenle yöresel yemekte engellilerle bir araya geldiklerini söyledi.

     Ardahan`ın kaz yemeği kültürünün bölgenin en önemli yemek kültürü olduğunu, bu nedenle merkezlerinde kalan 30 zihinsel ve bedensel engelli ile böyle bir etkinliği düzenlediklerini ifade eden Değer, şunları kaydetti: "Ülkemizin güzide ili olan Ardahan`a özgü kaz yemeğini burada bir senedir misafir ettiğimiz engellilerimize tattırmak istedik. Onlarla bu atmosferi paylaşmak için bir araya geldik. Özellikle onlara hizmet veren arkadaşlarımızın da burada bulunmasına ve kendilerini onlarla çok özel hissetmelerini, bu atmosferi yaşamalarını istedik. Bu özel günün verdiği duyguyla kendilerini daha güçlü ve daha mutlu hissetmelerini istedik. Buradaki engelsiz yaşamlarına devam etmelerini istiyoruz."

       Program, müzik ziyafetinin ardından görevliler ve engellilerin halay çekmesiyle sona erdi.