EN KÜÇÜK YAZAR KİTABI İLE POZ VERDİ

EN KÜÇÜK YAZAR KİTABI İLE POZ VERDİ

Belki de ülkemizin en küçük yazarıdır.

        Belki de ülkemizin en küçük yazarıdır. Bildiğim kadarıyla bu yaşta ilk profesyonel yazım denemesini yapan başka bir yazar yoktur. 14 Temmuz 2013 tarihinde doğmuş. Henüz dokuz yaşında. Maltepe ECA Elginkan İlkokulu üçüncü sınıf öğrencisi.

       İlginçtir ki anne ve baba ilkokul mezunu kendi hallerinde yaşayan iki vatandaş. Ancak, özellikle anne Leyla Çaylı kendi okuyamamışlığının ezikliği ve üzüntüsünü gidermenin ve içinde ukde kalan düşüncesini hayata geçirmenin yolunu çocuklarını okutarak gidermeyi yeğlemiş.

       Hatta okula başlamadan önce bazı sağlık sorunları yaşamış olmasına rağmen, özellikle ablasının öğretmeni olan Yaşar Geler’in yazdığı kitaplardan ve evindeki kütüphane ortamının verdiği ilgi ve istekten kaynaklı olacak ki üç yılda seviyesine uygun yaklaşık dokuz yüze yakın çocuk kitabı okumayı başarmıştır. Bu yazıyı okuyacak olanlar için belki abartı olarak gelebilir ama gerçek bu. Ortaokul/beşinci sınıf öğrencisi ablasıyla adeta okuma yarışı içerisindeler.

       Evet, bu kadar kitap okumanın sonucunda Yaşar Öğretmenden etkilenerek ailesine ve öğretmenine kitap yazma kararını açıklar. Hem ailesi hem de Yaşar Öğretmen bu kararı destekler ve yazdığı kitabın metnini iletir. Yaşar Öğretmenin desteğiyle İkinci Adam Yayınlarında anlaşmaya varılır ve kitabın basım çalışmaları başlar.

       Böylece yazmış olduğu Gizemli Adamın Gizli Günlüğü adlı kitabı 2022’nin yeni çıkan kitap listelerinde adını alır ve raflara yerleşir.

Bu mükemmel çocuğu tebrik ediyor ve alkışlıyoruz.

Haber / Foto : Yaşar GELER