EN GÜZEL KÖY BİZİM KÖY

EN GÜZEL KÖY BİZİM KÖY

     Çıldır Kaymakamı Alper TAŞ başkanlığında gerçekleştirilen Köylere Hizmet Götürme Birliği encümen toplantısında ‘’En Güzel Köy Bizim Köy’’ projesi için hazırlık çalışmalarının başlaması kararı alındı.
    Proje kapsamında tüm köylerimizde çevre düzenlemesi yapılması, köy meydanlarında peyzaj alanları oluşturulması ve oturma alanlarının yapılması ve hasarlı, risk oluşturan yapıların kaldırılması hedefleniyor.
Toplantıda konuşan Çıldır Kaymakamı Alper Taş şunları ifade etti;
"Köylerimizin düzenlenmesi ve güzelleştirilmesini amaçlayan "En Güzel Köy Bizim Köy" projesinin hazırlık çalışmalarının başlatıyoruz. Köylerimizin en güzel köy olma yolunda yarış içerisinde olmasını istiyoruz. Şunu da özellikle belirtmek istiyorum bu proje esas olarak muhtarlıklarımızın, köylerimizin projesidir. Biz Kaymakamlık olarak destek, yönlendirme ve koordinasyonu sağlayacağız. Bu konuda çeşitli kurum ve kuruluşlardan da destek almayı planlıyoruz. Ancak projesinin esas başarısı muhtarlarımızın, vatandaşlarımızın ve köy derneklerimizin özverilerine ve gayretlerine bağlıdır. Projenin takibi konusunda oluşturduğunuz ekip önümüzdeki haftadan itibaren köy gezilerine başlayacak. İlçemiz için şimdiden hayırlı olsun”dedi.
"Kaymakam Taş Eşmepınar Yaylasını Ziyaret Etti”
      Çıldır Kaymakamı Alper TAŞ yaylara çıkan vatandaşımızın sorunlarını ve taleplerini yerinde incelemek üzere yayla gezilerine başladı.
    Eşmepınar yaylasını ziyaret eden Kaymakamımız Alper TAŞ, bölgede bulunan vatandaşlarla sohbet etti. Kaymakam vatandaşlarla yaptığı konuşmada "İlçemizdeki tarım ve hayvancılığa destek olma öncelikli konularımız arasında yer alıyor. Hayvancılık işi ile uğraşan vatandaşlarımızın daha iyi şartlar altında işlerini yapabilmeleri için gerekli çalışmaları yapacağız" dedi.