EN İYİSİ OL..!!

EN İYİSİ OL..!!

Ne olursan ol, ne yaparsan yap en iyisi ol,

    Ne olursan ol, ne yaparsan yap en iyisi ol, en iyisini yap. Yaptığın yemeğin, çizdiğin resmin, mesleğinin ne olursa olsun hayatta üstlendiğin her rolün en iyisi ol.. Ne kimseyle yarış, ne de taklit et sadece, sana katabilecekleri şeyleri mutlaka öğren..
  Herkes her şeyi öğrenebilir, önemli olan bunu senin nasıl yaptığındır. Öğrendiğin her şeye kendinden bir şeyler katmak ve fark yaratmak zorundasın öyle ki bambaşka yapmalısın. Severek ve isteyerek yaptığın her şeye kattığın başkalık seni bundan sonra ki adımda başarıya götürecektir
   Martin Luther King´in sözleri hayatımda hep önemli bir yere olmuştur; ?Eğer sizden sokakları süpürmeniz istenirse, Michelangelo´nun resim yaptığı, Beethoven´in beste yaptığı veya Shakespeare´in şiir yazdığı gibi süpürün. O kadar güzel süpürün ki gökteki ve yerdeki herkes durup ´Burada işini çok iyi yapan, dünyanın en iyi çöpçüsü yaşıyormuş´ desin.?
Gün içinde çok şey oluyor insan.. Bir anne yada bir baba, bir sevgili yada bir kardeş, bir çalışan, bir yolcu, bir yaya ve daha bir çok şey?olabildiğimiz ne varsa, olabildiği kadar doğru, olabildiği kadar kendimiz olmalı hem de en güzeli..
   Başkalarıyla yarışmadım hiç, kendimden başka. Yaptığım her şeyin en güzelini doğrulukla yapmaya çalıştım yadırganma ve yanlış anlaşılma, pahasına. Hep çok sevdim, tek hatam en mükemmel haliyle nefret edemedim, sadece hak edene hatasını anlayana kadar hayatının en iyi dersini verdim. Bu beni yorsa da onlara çok şey kattı? Başarılar beni hiç şımartmadı çünkü, başardıklarım başkaları için başarı, benim içinse bir sonra ki adımın başlangıcıydı..!!

Douglas Malloch´ da "En İyisi Ol" şiirinde;

Dağ tepesinde bir çam olmazsan, vadide bir çalı ol,
Fakat oradaki en iyi küçük çalı sen olmalısın.
Çalı olamazsan bir ot parçası ol, bir yola neşe ver;
Bir misk çiçeği olamazsan bir saz ol;
Fakat gölün içindeki en canlı saz, sen olmalısın.
Hepimiz kaptan olamayız, tayfa olmaya mecburuz.
Dünyada hepimiz için bir şey var.
Yapılacak büyük işler, küçük işler var.
Yapacağınız iş, size en yakın olan iştir.
Cadde olamazsan patika ol,
Güneş olamazsan yıldız ol;
Kazanmak veya kaybetmek ölçü ile değil;
Sen her neysen, onun en iyisi ol!?

Saadet ATALAY