EMNİYETTEN SAHTE PARA UYARISI

EMNİYETTEN SAHTE PARA UYARISI

Toplum Destekli...

    Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından, vatandaşları, dolandırıcılık, ve sahte paraya yönelik suçlara maruz kalmalarını yönünde uyardı.
   İl Emniyet Müdürlüğü´nden yapılan açıklamada, Toplum Destekli Polislik; suçlara karşı halkın bilgilendirilmesini sağlayan, suç oluşmadan önce suçu oluşturan nedenleri araştırarak önlemeye yönelik çalışmalar yapan, suçla mücadelede toplumun tüm kesimlerinin katılımı ile ortak çalışmalar yürüten ve olumsuz faktörlerin belirlenmesi ve giderilmesine yönelik, ilgili kişi kurum ve kuruluşlarla işbirliği sağlayarak çalışmalar yapan Emniyet Birimidir.
    Gittikçe küreselleşen günümüz dünyasında, suçların da birbirleri ile bağlantılı ve organize olarak işlendiği görülmektedir. Ülke ekonomileri için bir tehdit unsuru oluşturan parada sahtecilik, hırsızlık, yankesicilik ve dolandırıcılık suçlarında polisiye önlemler kadar toplumun bilinçlendirilmesi de büyük önem taşımaktadır. Bu nedenle Ardahan İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü olarak Ardahan sınırları içerisinde bulunan kurban pazarında vatandaşlara yönelik parada sahtecilik, hayvan hırsızlığı, evden, iş yerinden ve otodan hırsızlık, kapkaç, tırnakçılık, telefon ve internet dolandırıcılığı, yankesicilik konularında ve vatandaşlarımızın bayram süresince de karşılaşabilecekleri dolandırıcılık türlerine karşı dikkatli olmaları konusunda bilgi verilerek Huzur ve Güven içerisinde bir bayram geçirmeleri için konu ile alakalı broşürler dağıtılarak bilgilendirme faaliyetleri yapılmaktadır denildi.