EĞİTİM SEFERBERLİĞİ BAŞLIYOR

EĞİTİM SEFERBERLİĞİ BAŞLIYOR

Türkiye Kırmızı Et Üreticileri...

   Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği´nden bir ilk. Merkez Birliği, besicilere yönelik ´Sağlıklı ve Karlı Besicilik´ sloganı ile Türkiye genelinde bölgesel eğitim seferberliği başlatıyor.

BESLEME VE HAYVAN HASTALIKLARI HAKKINDA EĞİTİM VERİLECEK

İlk olarak besicilikte gelişmiş bir ilçe olan Kahramanmaraş´ın Elbistan İlçesinde 18 Mayıs´ta yapılacak bölgesel eğitim ve bilgilendirme toplantısında, besicilerin en fazla mağdur olduğu hastalık, bakım ve besleme konusunda eğitim verilecek.

TÜRKİYE HAYVANCILIĞININ GELİŞTİRİLMESİ AMAÇLANIYOR

Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği´nin önderliğinde, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü ile Et ve Süt Kurumu´nun ortaklaşa yapacağı eğitim seferberliğinde, besiciler bilgilendirilerek Türkiye hayvancılığının geliştirilmesi amaçlanıyor.

Bu amaçla ilki 18 Mayıs´ta Kahramanmaraş´ın Elbistan ilçesinde yapılacak eğitim ve bilgilendirme toplantısında alanında uzman öğretim görevlileri özel sunumlar yapacak.

TARIMDAN HABER YAZARI SUNUM YAPACAK

Bölgedeki bütün besicilerin davet edildiği eğitim ve bilgilendirme toplantısında, hastalıklar konusunda uzman olan Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mahmut Ok ve aynı fakülteden Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve aynı zamanda Tarımdan Haber´in köşe yazarıProf. Dr. Nurettin Gülşen, hastalıklar ve besi hayvanlarının beslenmesi konusunda besicilere bilgi verecekler.

PROGRAM 18 MAYIS´TA ELBİSTAN PARK OTEL´DE YAPILACAK

´Sağlıklı ve Karlı Besicilik´ sloganı ile Elbistan´da yapılacak Kırmızı Et Üreticileri Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri Eğitim ve Bilgilendirme Toplantısı, saat 09.00´da Elbistan Park Otel´de gerçekleştirilecek. Bir gün sürecek toplantının öğleden önceki bölümünde Hayvancılık Genel Müdürlüğü tarafından, ´Türkiye Hayvancılığı ve Kırmızı Et Üretim Stratejileri, Desteklemeler ve Tedbirler´ konusunda katılımcılara bilgiler verilecek.

Ardından Et ve Süt Kurumu´nun ´Kırmızı Et Politikaları, Piyasa Düzenleme Uygulamaları, Sözleşmeli Üretim´ konularında besicilere değerlendirmelerde bulunulacak.

BÖLGESEL EĞİTİMİ İLK KEZ YAPIYORUZ

Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Bülent Tunç, Merkez Birliği üyelerini bilgilendirmeye yönelik bu tür çalışmaları zaman zaman yaptıklarını ancak bölge bazında ilk kez böyle bir eğitim seferberliği başlattıklarını belirtti.

Bölgeler arası eğitim ve bilgilendirme toplantılarını bundan böyle farklı bölgelerde devam ettireceklerini bildiren Tunç, Merkez Birliği´nin kuruluş amacının gereği olarak bu eğitim seferberliğini başlattıklarını söyledi. Amaçlarının besicileri bilgilendirerek, daha karlı üretim yapmalarını, bunun yanında tüketiciye de daha sağlıklı bir ürün sunumunun yapılmasını sağlamak olduğunu kaydeden Tunç, bundan dolayı bu programa büyük önem verdiklerini vurguladı. Tunç, ´Sağlıklı ve Karlı Besicilik´ yapmak isteyen bölgedeki bütün besicilerin programa davetli olduklarını sözlerine ekledi.