EĞİTİM NİTELİK KAZANIYOR

EĞİTİM NİTELİK KAZANIYOR

Ardahan Valiliğinin öncülüğünde...

   Ardahan Valiliğinin öncülüğünde İl Milli Eğitim Müdürlüğü´nün yürüttüğü ?Ardahan Eğitimde Nitelik Kazanıyor? projesi kapsamında Sanat Şenliği düzenlendi. 

   Vali Ahmet Deniz, proje hakkında yaptığı açıklamada: ?İlk olarak eğitimde kaliteyi artırmak için okullarımızı ziyaret ettik. İdareci, öğretmen ve öğrencilerimizle fikir alışverişinde bulunarak önceliklerimizi belirledik. Ardından köy ziyaretleri yapıldı ve  ailelere eğitimin önemi anlatıldı. Özellikle kız öğrencilerimizin erken evliliklerini önlemek amacıyla ?Hayallerimi Söndürme´ projesini başlattık. Öğretmen ve öğrencilerimizin öncelikli talepleri doğrultusunda sosyal, kültürel, sanatsal ve okul başarısını arttırıcı bir dizi faaliyetler gerçekleştirdik.  

   Projenin hedefine ulaşması içinde, okul, kurs ve aile ziyaretlerimizi devam ettirerek öğrencilerimizin durumlarını gözlemledik. Tüm bu faaliyetler, eğitim kalitemize olumlu katkılar sundu. Bugün de projenin bir sonucu olarak öğrencilerimizin becerilenin sergilendiği bir sanat şenliği düzenlendi. Çeşitli destek projelerinin de katkılarıyla yıl boyu süren eğitimler sonucunda öğrencilerimizin yaptığı çalışmalar Milli Egemenlik Parkında halkımızın beğenisine sunuldu. Çalışmaların hepsi birbirinden güzel. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum? dedi.

   Ayrıca, Ardahan´da ki okulların fiziki yeterlilikte en üst seviyelerde olduğunu belirten Vali Deniz, ?Bundan sonra da eğitimde kaliteyi arttıracağız, yoksa ilimizin en önemli sorunlarından biri olan göçü durduramayız. En büyük sorunumuz göç,  biz idarecilere çok önemli görevler düşüyor kaliteyi artırmak için. Eğitim kapasitemizi arttıracağız bunun için yeterliliğimiz var. Eğitimimizi nitelikle hale getireceğiz. Eğitim olmadan hiçbir şey olmaz sürdürülebilirliği devam ettireceğiz? diye konuştu.

   Daha sonra, resim sergisinde Ardahan Kalesi Portresi bulunan tuvale ilk fırçayı vuran Vali Deniz,  öğrencilerin eserlerinden oluşan Resim Sergisi Sokağını gezdi. İlk gününde yoğun katılımın yaşandığı sergide öğrencilerden yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Deniz, ?Ardahan ilimiz farklı güzellikleri bünyesinde barındıran çok özel bir ilimizdir. İlimizin kendi küçük ama insanlarının gönlü çok büyüktür. Ardahan, kardeşlik hukukunun geliştiği, dünyaya örnek bir şehirdir. Ortaya çıkan resimlerde bu güzelliği göstermektedir? dedi. Vali Deniz ayrıca ?Ardahan Eğitimde Nitelik Kazanıyor? projesinin yürütülmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.