EDİRNE´DE BENİM, KARS´TA BENİM

EDİRNE´DE BENİM, KARS´TA BENİM

SOLO TÜRK...

     Edirnelilerin vatan sevgisini överken talihsiz açıklamaların altına imzasını atan Vali Özdemir, SOLO TÜRK gösterisini örnek vererek,aynı gösterinin Kars-Sarıkamış´ta görev yaptığı yıllarda da yapıldığını ve orada yaşayan insanların Edirne´deki kadar aynı duyguyu taşımadıklarını belirtti.
Vali Özdemir, "Sarıkamış´ta da SOLO TÜRK ile beraberdik. Ama bu kadar duygusal değildi. Çünkü Edirne halkı vatanını seven, bayrağına sahip çıkan, Atatürk´ün kurduğu cumhuriyete sahip çıkan halktır. Edirnelileri tanımaktan büyük mutluluk duydum. Artık Edirneliyim ve Edirne´yi her yerde yaşayacağım. şeklinde konuştu.

     Ülkemizin bundan önce hiç olmadığı kadar dışarıdan ve içeriden hayasızca akınlarla maruz kaldığı bu günlerde yegane dayanak noktamız birlik ve beraberliğimiz iken bu ayrıştıran ve ötekileştiren açıklamanın gayesi neydi Sayın Valim?

   Bugün dünden çok daha fazla bir ve beraberliğe ihtiyaç duyarken, 81 il ve 80 Milyon olarak Devletimizin arkasında durmamız gerekirken, bir bölgeyi diğerinden ayıran, iki güzide ilimizin insanlarının vatan sevgisini teraziye koyup tartmanın birini diğerine göre az ya da çok diye etiketlemenin ülkemize ne gibi faydası olacak Sayın Valim?

   Ay Yıldızlı Şanlı Bayrağımızın gölgesinde ve Devletimize sıkı sıkıya bağlı olmayı öğütlemek yerine bu ihanet kokan söylemi yazıp eline tutuşturanlar kim Sayın Valim?

    Ha birde unutmadan senin o terazide VATAN SEVGİSİNİ tartma cehaletine düştüğün Kars´lılar var ya;

    Rus Komutanın karşısında hemde işgal altında iken elinde sadece bağlama ve üstünde düşman kılıcının gölgesi varken kendisine sorulan ´Söyle Şenlik Sen Bizi Yani Rusların mı Osmanlı´nın mı Buralar da Hüküm Sürmesini İstersin ? Sorusuna ;

?Hulus-i kalbimden bilsen fikrimi
Men Allah´tan Âl-Osman´ı isterem,
Merhamet sahibi, irahmi gani
Nesl-i Mürsel hükm-i hanı isterem?

?Pâyidar olmaz zâlim
Yiğide neyler ölüm
İşte boynum, sal kılıç
Doğruyu söyler dilim?

Diyen,

Rus işgaline karşı ;

?Ehli İslam olan işitsin, bilsin:
Can sağ iken, yurt vermeniz düşmana
İsterse uruset ne ki var gelsin
Can sağ iken yurt vermeniz düşmana?

Şenlik ne durursuz? Atları binin;
Sıyra-kılınç düşman üstüne dönün
Artacaktır şanı bu al Osmanın
Can sağ iken yurt vermeniz düşmana?

Diyerek Seferberlik ilan eden Hak Aşığı Aşık Şenliğin Torunlarıdır.

     Rahmetli Dedesi Kasımoğlu Hasan Ağayı Ermeni´ye Vatan Toprağı Teslim Etmediği İçin Bizans Oyunları İle Şehit veren  SİNAN KARAÇAY olarak diyorum ki;

UNUTMA SAKIN BUNU EDİRNE DE BENİM, KARSTA BENİM 
BU DEDİKLERİN HİÇ YAKIŞIK ALMADI BİLESİN VALİ BEYİM..........

   DEVLET YETKİLİLERİMİZİ BU VALİ İLE İLGİLİ GEREKLİ İŞLEMLERİ YAPMAYA DAVET EDİYOR VE GEREĞİNİN YAPILACAĞINA YÜREKTEN İNANIYORUM.