DUYARSIZ KALMAYALIM

DUYARSIZ KALMAYALIM

SANATSEVER GENÇLERİMİZİN SOĞUK ÇILDIRDAN GELEN BU SICAK DESTEK TALEPLERİNE DUYARSIZ KALMAYALIM

        Geçen hafta Buz gibi soğuk Çıldır’dan bir telefon aldım. Telefonun diğer ucunda sevgili Uğur ARPAÇAY vardı ve sesi baya bir sıkıntılıydı.
        Hoş beşten sonra Uğur'un bana anlattıkları beni hem mutlu etti hemde bir o kadar da üzdü.
Size bu görüşmeden bahsetmek ve sizi de bu konudan haberdaretmek gereği duydum.
      Çıldır da yaşamanın özellikle kış mevsiminde zor, zahmetli ve büyük bir fedakârlık isteyen bir şey olduğunu sanırım o yöreyi bilen herkes bilir.
       En azından büyük şehirler ile maddi, coğrafi ve sosyalimkânlar kriterlerine göre değerlendirildiğinde durum tüm açıklığı ile anlaşılmaktadır. Aslında Devletin Coğrafi haritasında bulunmasına, halkından tek bir terörist çıkmamasına ve ülkesine ölümüne bağlı insanların yaşadığı bir yer olmasına göre Devletin gönlünde arzu ettiğimiz kadar olmayan bir yerdir Çıldır.
        Bu nedenledir ki Büyük şehirlerin sınırsız imkân ve şaşasına rağmen büyükbir sebat ile Çıldır da yaşamayı tercih eden insanlarımıza olan büyük sevgim ve saygımı her fırsatta dile getirmekteyim. Hele Çıldır’ımızın gençlerine ise duyduğum muhabbeti ve saygıyı kelimelerle ifade etmek gerçekten çok ama çok zor bir olaydır.
Konuyu çok dağıtmadan Çıldır’dan gelen telefonun hikmetini sizlerle paylaşıp konuyu sizlerin engin bilgi ve görüşlerinize arz etmek istiyorum.
       Tiyatro  sanat dalları içinde halka en çok yakın olan, heyecan uyandıran ve canlı olması nedeni ile duyguların insandan insana geçmesi konusunda en başarılı olan sanat dalıdır. Çok zahmetli ama zahmetli olduğu kadar da paylaşımı güzel olan bir sanat dalıdır. Kendimde lise ve üniversite yıllarında birkaç kez oyunlarda oynadığım için tiyatronun insana verdiği heyecan ve kattığı engin sanat sevgisini az, çok bilenlerdenim. Seyircinin sahneye verdiği gönül desteğinin bu sahnede beğenilmek için çaba harcayan gençlerin yüreklerinde yaşattığı duyguları çok yakinen bilirim. Tiyatro seyretmeyi seven bir izleyici de olduğum için sahnenin karşısında olmaktan da büyük keyif alan bir insanım.
     İşte bu meyanda Çıldır’ımızda başını sevgili kardeşim Uğur Arpaçay’ın çektiği içerisinde Çıldır M.Y.O öğrencileri, Çıldır M.Y.Odan Mezun olan kardeşlerimiz ve Çıldır Lisemizde okuyan 10' a yakın
gencimiz bir tiyatro oyunu sergilemek için kolları sıvamışlar ve imkanları doğrultusunda baya bir de yol almışlar.Konusu memleketimizden İstanbul’a seyahat eden bir yolcu otobüsünde geçen Sevgi,Saygı,Adalet ve Gerçek demokrasi olan İNAYET TURİZİM adlı oyunu sergilemek için gençler kollarını sıvamaya sıvamışlar ama , Hepinizin malumu oyun için gerekli araç ve gereçler, oyunun oynanacağı bir salonun temini,kostüm gibi giderler gençlerimizin kısıtlı imkânları ile sağlanamamakta olup, konu ile ilgili Çıldır’ımızın kıymetli idarecileri ve kadirşinas halkının desteğine ihtiyaç duymaktadırlar.
     Sayın Kaymakamım, Sayın Belediye Başkanım, Sayım İlçe Milli Eğitim Müdürüm, Sayın MYO  Müdürüm ve Siyasi partilerimizin kıymetli temsilcileri ve Çıldır ilçemizin cefakâr esnafı hiçbir maddi gaye taşımayan sadece sizlerin bu soğuk kış günlerinde güzel bir akşam geçirmesi için organize ettikleri bu sanatsal faaliyet için gençler sizlerin kıymetli desteklerini beklemektedirler.
      Sevgili Çıldır halkı gençlerimiz sizin çocuklarınızın sadece sizin için çalışıp hazırladıkları oyunda bütün salonun doldurarak  desteklerinizi göstermenizi beklemekteler. Bu medeni cesaret sahibi
yürekli ve yetenekli gençleri yalnız bırakmayalım. Çıldır da olmadı sizde İstanbul’a kaçıp gidin demeyelim, salonu ağzına kadar doldurup bu medeni cesareti ve memleketimin insanına
duyulan bu sevgi ve saygı dolu girişimi avuçlarımız patlarcasına alkışlayalım.
     Çok fazla söze gerek yok Sevgili Çıldırlılar Madden ve Manen bu gençleri yalnız bırakmayarak bir kez dahabüyüklüğünüzü gösterin.
       Bu Kıymetli gençleri girmiş oldukları bu güzel yolda Sizlere,Sizlerideyüce Allah(c.c.) ye emanet ediyor kalın sağlıcakla diyorum.