www.cildirgoyce.com

HAVALİMANLARININ DEV HASTANELERE DÖNÜŞMESİ NE ANLAMA GELİYOR?

HAVALİMANLARININ DEV HASTANELERE DÖNÜŞMESİ NE ANLAMA GELİYOR?

Nihat Ağdemir´in Kaleminden...

      Bu süreç elbette bir gün normalleşecek. Her şey normalleştiğinde süreç Türkiye´ye çok önemli kazanımlar bırakmış olacak. Bunları 5 başlık altında toplayabiliriz... -Tıbbi devlet tecrübesi yani sağlık yönetimi, -Uzmanlaşmış personel, -Bu alanda kurulu tıkır tıkır işleyen bir düzen, -Sağlık alanında dev bir trafik. -Özel sektör ve kamu yatırımları ile sağlıkta da başarılı bir Türkiye. Bu başlıklardan sonuncusu çok kıymetli...

     Zira bu iki havaalanı bölgesinde bin yataklı hastaneler kurulması süreci, yakın gelecekte farklı bir konuma dönüştürülebilecektir. Açıkça ifade etmek gerekirse, bu iki lokasyon sağlık şehri potansiyeli taşıyor. Dolayısıyla bu bölgelerde kurulacak; üniversiteler, özel ve vakıf hastaneleri, acil müdahale istasyonları, hava ambulansları, uçak ambulanslar, yoğun bakımlı uçak hastaneler, özel ve kamu laboratuvarları, araştırma klinikleri, danışma ofisleri, konaklama mekanları, tedarik zincirleri ve yan sektörler, sağlık şehrinin önemli birer unsuru olacaktır. Bunun bilimsel ve teknolojik unsurlarını varın siz düşünün.

İN-TEDAVİ OL-GİT...

    Atatürk Havalimanı ve Sancaktepe Havalimanı komplekslerinin dev hastanelere dönüştürülmesi süreci Türkiye´nin önüne, içinde havaalanı bulunan sağlık şehirleri anlamında müthiş bir projeksiyon sunacak... Dünyanın farklı bölgelerinden ve farklı ülkelerinden sağlık amacıyla şifa bulmaya gelen milyonlarca insan. Ve bunun ülkemize kazandıracakları. Dünyanın farklı ülkelerinden insanlar buralara gelecek, kapalı bir ortamda tedavilerini olup aynı ortamdaki hava yolu üzerinden memleketlerine dönecekler. 

DÜNYANIN SAGLIK MERKEZİ TÜRKIYE 

      Türkiye´nin süreci başarıyla atlatmasının ardından, dünyaya hizmet verecek olan dev 2 kompleksin ülkemize kazandırılması anlamına geliyor ve dünyanın en kapsamlı tedavi ya da salgın tedavi merkezinin Türkiye´de kurulması anlamına geliyor.

      Türkiye genelindeki 20 adet şehir hastanesi´ni bu projeksiyona ilave edin... Bunun Türkiye´ye maddi-manevi getirilerini siz hayal edin. Türkiye bu salgın felaketini atlattığında; çok önemli sağlık tecrübelerini kazanmış olacak, bu alanda uzmanlaşmış sağlık personeli ve altyapısı ile dünyanın 100 civarında ülkesine sağlık hizmeti sunan dev bir yapıya dönüşecek. Bunu hayal etmek ve bunun üzerinden yeni Türkiye´yi şekillendirmek artık elimizde.

     Yeter ki ülkemize ve devletimize güvenelim. Moral ve motivasyonumuzu yüksek tutalım. Türkiye artık her alanda lider ülkedir. Bunu, dünya dillendirmeye başladı. Siz de rahatlıkla dillendirin.

      Nihat Ağdemir Çıldır Manşet/İstanbul