DUBLE YOLA HIZLA BAŞLANDI

DUBLE YOLA HIZLA BAŞLANDI

Çıldır ilçe merkezinden....

     Çıldır ilçe merkezinden başlayarak Aktaş Sınır Kapısında sonuçlanacak duble yol çalışmaları başladı.

    Yüklenici firma tarafından Çıldır İlçe Merkezinden başlanarak, Eşmepınar köyü üzerinden Mozeret tüneli ile Aktaş Sınır Kapısına bağlanacak olan duble yol çalışmaları büyük bir hızla başladı.

    Mozeret Tüneli ve Duble yol çalışmasını üstenen ZEY Yapı Sanayi Madencilik A.Ş. firması yetkili Şahin Ulaşkın yaptığı açıklama " Mozeret Tüneli ve Aktaş Sınır Kapısı Duble yol çalışmlarını hızlı bir şekilde tamamlamak için çalışmalarımız başladı. Projenin 5 yıl içinde tamamlanması ön görülmektedir. Biz Zey Yapı A.Ş. olarak hızlı bir çalışma sergileyerek elimizden geldiğince en kısa sürede tamamlamaya çalışacağız. Şantiye çalışmalarımız devam ederken araçlarımızda yol güzergahında çalışmalarını sürdürmektedir. Yol güzergahı tarımsal alanların içerisindedir. Çalışmalarda görev alan arkadaşlakarımız titiz bir çalışma sürdürerek mümkün olduğu kadar tarımsal alanlarda zahiyat vermeden çalışmaktadırlar. İlçe halkıda duyarlı davranarak çalışma arkadaşlarımıza yardımcı olmaktadır. Bu özverili davranışlarından dolayı İlçe halkına da teşekkür ederiz" dedi.

     Aktaş Sınır Kapısının faaliyete geçmesinin ardından, sınır kapısı güzergahında bulunan duble yol çalışmaları da büyük bir hızla tamamlanmaya başladı. Ardahan-Çıldır arası bölünmüş yol çalışmaları yüzde doksan tamamlanırken, Çıldır merkezden Aktaş Sınır Kapısına bağlanacak olan bölünmüş yol çalışması da büyük bir hızla başladı. Yüklenici firma sınır kapısına kadar olan bölünmüş yol ile birlikte, çift tüp, dört şerit olacak olan mozeret tünelinin de çalışmalarına başlayacak. Yaklaşık 2.5 kilometre olacak olan Mozeret tüneli ve duble yollar ile birlikte Aktaş Sınır Kapısına bağlantı sağlanmış olacak.