DOKSAN GÜNÜN SENEYİ DEVRİYESİ KUTLU OLSUN

DOKSAN GÜNÜN SENEYİ DEVRİYESİ KUTLU OLSUN

Sinan Karaçay'ın kaleminden...

       Ben adını BİTMEYEN HASTANE koydum ama resmî belgelerde ON YATAKLI ÇILDIR ENTEGRE DEVLET HASTANESİ diye yazan malum inşaatın yapımına başlanalı altı sene, merak etmeyin doksan gün sonra bitecek denildikten sonra ise tam bir sene geçti

       Bu sözün sene-i devriyesinde sözü verenleri de o söze kanıp hastane bu sefer bitecek diyenleri de bu mukaddes günde saygı ve hürmetle anıyorum. Elbette bitecek niye bitmesin ki daha bunun yazı var kışı var olmazsa 2023 haziran ayında seçimi var.

      Yollar yaptık tüneller kazdık denizlerin altından dağların tepelerinden geçtik diyen bir hükümetin Çıldır ilçesinde on yataklı bir hastaneyi bitirememesinin sizce sebebi ya da sebepleri neler ola ki?

       Bana sorarsanız sokak tabiri ile yazayım; bizi yani sizi sallamıyorlar ey Çıldır halkı hatta şu vekilimize toz kondurmamak zatı şahanelerine şirin görünmek için sosyal medyada hastane ne oldu diye soranlara ağız dolusu hakaretler eden vekilin küçük ama şirin ilimiz için verdiği her müjdeden sonra ‘’ Bak gördün mü hastane bitecek çatla da patla’’ diye kendileri için hastane isteyen bir gazeteciye hakaret yarışına giren siyasi yalakaları bile sallamıyorlar bence.

     Sadece hastane mi şu bir ramazan gecesi sahurda cep telefonuma atılan onlarca mesaj ile uykudan fırladığım Çıldır gölümüzdeki gezinti teknemiz elden gidiyor diye yeri göğü inlettiğimiz neyse ki Çıldır sevdalısı olan vekilimizin birkaç saatlik bürokratik atağı ile teknemiz göl kenarında yükselen bir zafer anıtı gibi bize kalmış olan gezinti teknemizin bağlanacağı iskelemizin daha inşaatı başlamadı. Hoş aceleye de gerek yok önümüzde uzun yıllar var iskeleyi bitiririz inşallah da benin endişem iskele bittiğinde onca emek ve eşi benzeri görülmemiş siyasi ve bürokratik bir başarı sonrası bizde kalan teknemizin çürümüş olmasıdır.

       Benim vekiline toz kondurmayan siyaseti emrine alan değil de siyasetin emrine amade olan hemşerilerim size müjde diye verilen doksan günün üzerinden yaklaşık 365 gün geçti biliyor musunuz?

       Ben olsam ne yaparım peki?

      Yarın öğlen namazından sonra toplanır inşaatın önüne gider yağmur duasına çıkanlar gibi İNŞAAT BİTSİN DUASINA ÇIKARIM.

       Bir de bunun denemekte fayda var ama sakın ola ki ikinci bir doksan gün yalanı söylenirse ona bu sefer inanmayın olur mu? Hadisi şerifte buyurulduğu üzere Müslüman aynı delikten iki defa sokulmaz. Yoksa sokulur mu?

Sinan KARAÇAY

Gazeteci Yazar