DEVA PARTİSİ, MERKEZ İLÇE VE GÖLE'DE KONGRELERİ TAMAMLADI

DEVA PARTİSİ, MERKEZ İLÇE VE GÖLE

Ali Babacan liderlğinde kurulan Deva Partisi..

     Demokrasi ve Atılım Partisi Ardahan İl Başkanı Candar Yılmaz, İl Başkan Yardımcısı Özkan Karakaya, Deva Ardahan Merkez İlçe Başkanı Aşkın Yıldız, CHP Göle İlçe Yöneticisi Efe Coşar Atalay, STK ve siyasi parti temsilcilerinin katıldığı 1. Olağan Kongresinde tek aday olan Süleyman Demir, Deva Partisi Göle İlçe Başkanlığına seçildi. Divan Başkanlığına Aşkın Yıldız, yardımcılıklarına Gamze Avşar ve Fesih Sürücü’nün seçildiği Demokrasi ve Atılım Partisi Göle İlçe 1. Olağan Kongresi, pandemi kurallarına uyularak yapıldı.
 
       Demokrasi ve Atılım Partisi Ardahan Merkez İlçe Başkanlığına atanmayla gelen Aşkın Yıldız Başkanlığındaki Merkez İlçe 1. Olağan Kongresi yoğun katılımla gerçekleşti. Tek listeyle seçime giren, çevresinde sevilen ve gençliğin abisi olarak tanınan Aşkın Yıldız’ın heyecanlı olması dikkatlerden kaçmadı. Demokrasi ve Atılım Partisi Ardahan Merkez İlçe Kongresi Divan Başkanlığına Özkan Karakaya, Katip Üyeliklerine ise Gamze Avşar ve Kürşat Yılmaz’ın yaptığı kongrede tek aday olan Aşkın Yıldız, Demokrasi ve Atılım Partisi Ardahan İlçe Başkanı seçildi.
 
       Ardahan Merkez ve Göle 1. Olağan Kongresi sonrası açıklamalarda bulunan Demokrasi ve Atılım Partisi Ardahan İl Başkanı Candar Yılmaz, Ardahan genelinde partilerine yönelik ciddi bir teveccühün olduğunu söyledi.  Yılmaz, “Ülkemizin demokrasi, insan hakları, adalet ve ekonomi alanında içine düşürüldüğü bu durumdan çıkması ve her alanda ilerlemesi için tüm çabamızla çalışmaya devam edeceğiz. Siyasetin sürekli dışlayıcı, ötekileştirici dil kullanmasına karşıyız. Siyaseti kutuplaştırma, ötekileştirme haline getirmek bizim siyaset lügatimizde kendisine yer bulamayacaktır. İktidarda ve muhalefette siyasi nezaketi korumak, serinkanlı, sakin, incelikli siyasi dil kullanmak bizim önceliğimiz olacaktır. Halkımız her şeyin en iyisine layık. Bizim kaybedecek tek bir dakikamız yok. Ardahan merkez ve Göle İlçe Kongrelerimizi yaptık. Merkez İlçe Başkanlığına seçilen Aşkın Yıldız ve Göle İlçe Başkanlığına seçilen Süleyman Demir kardeşlerimizi tebrik ediyor, görevlerinin hayırlı olmasını diliyorum. Önümüzdeki günlerde ise Deva Ardahan İl Kongremizi yapacağız. Hanak, Posof, Çıldır ve Damal ilçelerin teşkilatlanması için çalışmalarımız sürüyor” dedi.