DENİZ BİSİKLETLERİ KURA SULARINDA

DENİZ BİSİKLETLERİ KURA SULARINDA

Ardahan'da Kura Nehri'nin turizme kazandırılması amacıyla nehirde deniz bisikleti ve tekne turu hizmeti başladı.

   Ardahan Belediyesi'nce bu yıl yapılan yenileme çalışmalarından sonra yeni bir çehreye bürünerek adeta sosyal yaşam alanına dönüşen Kura Nehri vadisinde yeni bir hizmet daha hayata geçirildi. Kura Nehri üzerinde yapılan düzenleme ile oluşturulan gölette gezinti yapılabilmesi için 3 adet deniz bisikleti ve 1 tekne vatandaşların hizmetine sunuldu.

    Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, Kura Nehri'ni tıpkı Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te olduğu gibi yaşam merkezi haline getirmeyi amaçladıklarını söyledi. 

    Başkan Demir, "Burası Ardahan il sınırları içerisinden geçen Kura Nehri. Ardahan'dan doğup Gürcistan üzerinden Azerbaycan'a ve oradan da Hazar Denizi'ne akan çok önemli bir nehir olan Kura Nehri'nden yıllarca kültürel anlamda yararlanılmamış. Bu yıl ilk etabını gerçekleştirdiğimiz Kura Nehri'ni tıpkı Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te olduğu gibi yaşanılır bir hale getirmekti. Burada ilk etap tamamlandı; bungalov evler, bisiklet yolu ve henüz başında olduğumuz nehrin içerisinde yapılan sportif aktiviteler. İnşallah Kura Vadisi'ni Türkiye'de görmeyen ve bilmeyen kalmayacak. Amacımız burayı cazibe merkezi yapmadan bu işin peşini bırakmayacağız. Ve sağlıklı bir turizm sektörü oluşturmaya çalışarak vadi boyunca yaptığımız bungalov evlerin devamını bir veya iki kilometre Kura Vadisi boyunca yapacağız. Çeşitli oteller, turizm merkezleri, kafeler, restoranlar ve yayla turizmine yönelik sportif aktiviteler yapmayı planlıyoruz. Allah'ın bize bahşetmiş olduğu bu nehir ve kanyonları Türkiye değil sadece, dünya nasıl değerlendiriyor ise biz de değerlendireceğiz. Dünya bu gibi coğrafi güzellikleri nasıl değerlendiriyor ise onların projelerinden de yararlanarak Ardahan'ı Türkiye ve dünyaya tanıtacağız. Ve Doğu Anadolu'da turizmin başkenti Ardahan olacak" dedi.

    Deniz bisikletleri ve tekne ile Kura Nehri'nde adrenalin dolu anlar yaşayan vatandaşlar da bu hizmetlerden dolayı Başkan Demir'e teşekkür etti.