www.cildirgoyce.com

DEMİRCİ´DEN ABD´YE VİZE TEPKİSİ

DEMİRCİ´DEN ABD´YE VİZE TEPKİSİ

Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası..

      Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Demirci, Türkiye ile ABD arasında vize işlemlerinin askıya alınmasına ilişkin, "Müttefik ve stratejik ortağımız olduğunu söyleyen ülkenin Ortadoğu´da ülkemizi rahatsız edici politikaları nedeniyle Türkiye´ye daha duyarlı olmasını beklerdik." dedi.

    Demirci, yaptığı açıklamada, ABD ve Türkiye´nin vize işlemlerini karşılıklı olarak askıya almasının bir an önce çözümünden yana olduklarını belirtti.  Bu konuda çözüme ulaşılamamasının zararının her iki ülkeyi etkileyebileceğine işaret eden Demirci, şunları kaydetti:

   "ABD´nin gösterdiği tepkinin abartılı ancak Türkiye´nin tepkisinin gerekli olduğunu düşünüyorum. Müttefik ve stratejik ortağımız olduğunu söyleyen ülkenin Ortadoğu´da ülkemizi rahatsız edici politikaları nedeniyle Türkiye´ye daha duyarlı olmasını beklerdik. Bu tür siyasi kararların her zamanki gibi önce ekonomik ardından sosyal, kültürel ve akademik yansımaları gündeme gelir. Bu krizin stratejik ortaklığı zedelemeden karşılıklı diyaloglarla hafifletilmesi ve hızlıca çözümü her iki ülkenin yararına olacaktır." dedi.