DEMİRCİ VE EKİBİ SEÇİME HAZIR

DEMİRCİ VE EKİBİ SEÇİME HAZIR

Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Demirci, 02 Ekim Pazar günü gerçekleştirilecek olağan kongrede göreve tekrar aday olduğunu açıkladı.

Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda seçime girecek yönetim kurulu üyeleriyle basının karşısına geçen ATSO Başkan adayı Çetin Demirci: “Pazar günü yapılacak olan seçimde bundan önce Ardahan için iyi olan ne yaptıysak bundan sonrada yapacağımızı beyan ediyoruz. Bizim tek kimliğimiz var, Ardahanlı olmak ve Ardahan için çalışmaktan başka bir kimliğimiz yok. ATSO seçimlerinin çeşitli sebeplerle başka mecralara çekilmesini uygun bulmuyoruz” dedi.

Göreve geldikleri dönemden itibaren yürüttükleri çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulunan ATSO başkanı ve adayı Çetin Demirci,  “Oda üyelerimiz ile yaptığımız istişareler doğrultusunda 2 Ekim 2022 Pazar günü yapılacak 2022 yılı Oda organ seçimlerinde Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı’na yeniden aday olmaya karar vermiş bulunmaktayım” dedi. 

‘İlimiz, bölgemiz ve ülkemizin kalkınabilmesi ve gelişebilmesi adına üstlendiği misyon doğrultusunda çizdiği vizyon, dün olduğu gibi bugün de Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası’nın ana hedefini oluşturmaktadır’ diyen Demirci, “Görevde bulunduğumuz dönem içerisinde ilimizin başta sınır ticaretinin gelişimi, bölgesel yatırım potansiyelleri, büyükbaş hayvancılık olmak üzere, et ve süt ürünlerinin işlenmesi, arıcılık ve arı ürünlerinin geliştirilmesi, kaz yetiştiriciliği ve ürünlerinin tanıtımı, pazarlanması, marka değer olması, adına çeşitli yükümlülükler üstlendik. Diğer taraftan ilimizin doğal, kültürel ve tarihsel değerlerinin tanıtım ve marka şehir olması yönünde, turizmin gelişmesini kendimize yükümlülük addettik” ifadesini kullandı.

Başkan Demirci, açıklamasının devamında şunları söyledi:

“Turizme dönük eğitim ve danışmanlık başlıklarında yurt içi ve yurt dışı turizme yönelik tanıtıcı faaliyetlerde önemli mesafeler kaydeden Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası, turizm sektörünün alt yapısının desteklenmesi ve alternatif turizme yönelik faaliyetlerin geliştirilmesi adına iki kez turizm çalıştayı düzenledi ve Ardahan’ın doğal ve kültürel değerlerini tanıtan 100. Yıl etkinlikleri kapsamında Şehir Ödüllerine ev sahipliği yaparak ulusal ve yerel basında, televizyon kanallarında yer aldı. İlin turizmine önemli katkı olarak turizm rehberi hazırlandı.

Sektör analizi düzleminde, sahada yapılan çalışmalarla bölgemizin et, süt, bal ve bal ürünleri, kaz eti ve diğer kaz ürünleri,  mobilyacılık, demircilik gibi faaliyet alanlarında işletmelerimize dönük planlı ticari gelişmeleri, coğrafi işaret, marka tescili ve mamul ürün çeşitlendirilmesi yönünde SERKA,  Kırsal Kalkınma Ajansı, KOSGEP ve Üniversitesi işbirliği ile destekleyici danışmanlık ve yönlendirici faaliyetlerimiz bulunmaktadır.

İlimizde bulunan Organize Sanayi Bölgesi altyapı ve teknik olarak yatırımcılarını bekliyor. Yatırımcılar açısında oldukça cazip hale getirdiğimiz Organize Sanayi Bölgemizde yatırımcılar açısından önemli fırsatlar sunuyor. Organize Sanayi Bölgemize yatırımcı çekebilmek adına, yatırım ortamını yerelde ve ulusal düzeyde anlatan çeşitli toplantılar, çalıştaylar düzenledik, ziyaretler gerçekleştirdik.  Her fırsatta OSB’nin yatırım fırsatları ve il bazlı teşvikler olması için Bakanlık düzeyinde ve ilgili kurumlar nezdinde istişarelerde bulunduk.

Bölgemizin en stratejik ve avantajlı alanlarından biri de iki sınır kapımızın varlığıdır. Sınır kapılarında modern tesislerimizin varlığı ve bağlantı yollarının kısa ve güvenli olması dış ticaret firmaları için oldukça avantaj sağlamaktadır.  Başkanlığımız döneminde Çıldır-Aktaş ve Türkgözü Sınır Kapısı’nın yeniden yapılandırılarak hizmete sunulması ile Orta Asya’ya açılan ticaret yolu kısalmış ve böylece Orta Asya Türk Cumhuriyetleriyle olan ekonomik sosyal ve ticari ilişkilerimiz daha da canlanmıştır.  Sınır kapılarımız, Türkiye’nin Orta Asya ve Kafkasya’ya açılan kapısı konumundadır. Orta Asya ve Kafkasya’dan bakıldığında ise Avrupa Gümrüğüne ilk giriş noktasıdır. Bu durum Ardahan’ın ve içinde bulunduğu TRA2’ bölgesinin ilerde Türkiye’nin dış ticaretinde önemli bir paya sahip olacağını göstermektedir. Bu bağlamda sınır ticaretinin gelişimi adına sürekli eğitimler düzenliyor, yatırımcılarımıza anlatıyoruz. Sınır ticaretimizin gelişmesi yolunda, komşumuz Gürcistan ile ikili işbirliğini geliştirmek adına çok yol kat ettik.

Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası’nın yeni dönemdeki hedeflerinden biri de e-ticaretin tüm sektörleri kapsamasına ön ayak olmaktır. Özellikle pandemi sonrası süreçte ivme kazanan e-ticaret dönüşümüne Ardahan’daki işletmelerimizin bu potada yer almasın sağlamak için her türlü e-ticaret eğitimini sağladık ve bundan sonraki süreçlerde eğitim ve danışmanlık sağlamaya devam edeceğiz.

Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası, resmi görev ve sorumluluklarının yanı sıra kanunlara uygun olarak bölgenin, ekonomik ve sosyal gelişimine katkı sağlayacak stratejik yatımların takipçisi olacaktır. Bu vesile ile; 1926 yılından itibaren ülkemiz ve Ardahan’ımızın ticari ve sosyal gelişimine fayda sunmak adına Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası’nın çalışmaları kesintisiz sürmektedir.

Bu doğrultuda başkanı olmaktan onur ve gurur duyduğum Ardahan Ticaret ve Sanayi Odasına bağlı işletmelerimizin, kurumsal ve modern gelişimine katkı sağlamak ve iş dünyamızın çok kıymetli iş insanları ile yaptığımız istişareler doğrultusunda başkanlığa yeniden aday olmaya karar vermiş bununla birlikte bu sürecin ilimize, ülkemize ve Ardahan iş dünyasına hayırlı olmasını temenni ederim.”

Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Demirci, ‘Türkgözü ve Aktaş’da in cin top oyunuyor’ yönünde yapılan açıklamaları doğru bulmadığını söyledi.

İKİ SINIR KAPIMIZ DA GÜMRÜK MÜDÜRLÜĞÜMÜZ VAR

Üyelerinin taleplerini ve sorunlarını elinden geldiği kadar yetkili mercilere iletmeye çalıştığını belirten Demirci: “İlimizde iki tane sınır kapısı var ve iki tanede Gümrük Müdürlüğü var. Sınır kapısı olmadan Gümrük Müdürlüğü olmaz. İlimizin gelişmesi için tek çıkış noktası gümrük olmadığını da özellikle belirtmek istiyorum. Dış ticaret önemli ama önce öğretmek lazım, ilimizin gelişmesi için hayvancılığın geliştirilmesi lazım, ilimizin doğallığının pazarlanması lazım, üretmek lazım. Ürettiğimizi satmamız lazım. Sınır kapılarının iyileştirilmesi bizim dönemimizde oldu. Çıldır Aktaş Sınır kapısı sorunsuz faaliyette. Posof Türkgözü Sınır kapımızın inşaatı devam ediyor, yılsonunda faaliyete geçecek. İlimizde mevcut bir organize sanayi bölgesi var. Yaklaşık 30 parsele sahip. Parseller yapı, imalat, tekstil ve gıda olarak bölünmüştür. Sadece geçmişte yer seçimi hatasından dolayı yatırımcı alamamaktayız. Biz yatırımcı, girişimci istiyoruz. Bununla ilgili odamız bütün faaliyetleri eğitimle, kardeş odalarla geliştirmeye çalıştık. 6. Bölge teşviklerini ve yatırımcı dosyalarını hazırladık. İlimize yatırım yapılması konusunda girişimlerde bulunduk, bulunmaya da devam edeceğiz. Ardahan’da hayvancılığı katma değerli bir ürün yaratılması konusunda çalışmalarımız devam edecek. Sadece canlı hayvan satarak ilimizin gelişmeyeceğinin farkındayız. Katma değerli ürünler üretmek için projeler yapıyoruz. İlimizin doğal yapısını, doğal ürünlerini pazarlamaya çalışıyoruz. Kaybolmaya yüz tutmuş değerlerimize sahip çıkmak adına SOGEP projesi kapsamında Peynir okulumuzun temeli atıldı. Biz odanın kuruluş kanunu gereğince yapılması gereken her şeyi yapıyoruz, talep ediyoruz, temsil ediyoruz ve üyelerimizin haklarını savunuyoruz” diye konuştu. .

Ardahan’ın sorunlarının çözümü için seslerini duyabilecek en üst noktaya ulaştırdıklarını açıklayan Demirci, “Cumhurbaşkanı dahil odamızın taleplerini yetkililere ilettik. İlimize gelen siyasi parti başkanlarına kendi akademik çalışmam olan Ardahan’ın sorunları ve çözüm önerileri kitabımı da hepsine takdim ettim, ilgili bakanlıklara da yolladım. Ardahan’ın sorunlarının farkındayız, çözümlerini de biliyoruz. Kendim ve ekibim adına da söz veriyorum; yaptıklarımızın devamını yapmaya devam edeceğiz” dedi.