DEMİR PROJELERİNİ PAYLAŞTI

DEMİR PROJELERİNİ PAYLAŞTI

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, “İlk günden beri hayalimiz marka bir kent yaratmak.

Amacımız, Herkesin evi, işi olduğu, karnının doyduğu ve herkesin mutlu olduğu bir kent yaratmaktır” dedi.

 Herkes ‘Ev’ lenecek…

     Belediye Başkanı Faruk Demir, İnşaat sektöründeki artan fiyatlardan dolayı ev alamayan belediye personelini ve vatandaşları ev sahibi yapmak için kolları sıvadı.

   Göreve gelir gelmez kurduğu ve halen Yönetim Kurulu başkanlığını yürüttüğü ARDAHAN BELEDİYESİ ÇALIŞANLARI KONUT YAPI KOOPERATİFİ ile tüm belediye çalışanlarını ve isteyen tüm hemşerilerimizi ev sahibi yapmaya kararlıyım diyen Başkan Demir, “Bu konutları yaparken tercihimiz Ardahanlı inşaat firmaları olacaktır” dedi.

   Başkan Faruk Demir, " Yeni projeler üzerinde çalışıyorum. 2021 yılında kurduğumuz Ardahan Belediyesi Çalışanları Konut Yapı Kooperatifi ile, yeni yapacağımız konutlarla isteyen herkesin uygun şartlarda ev sahibi olmaları için hep birlikte proje yürütüyoruz” dedi.

    İlk günkü enerji ile çalışmaya ve hizmet etmeye devam ettiğini söyleyen Başkan Demir, “Geçtiğimiz dönem çok sayıda projeyi ilimize kazandırmanın gururunu yaşadık ve önümüzdeki dönemde de iddialı ve kente vizyon kazandıracak projeler oluşturduk.  Şehrimizin marka bir kent olması için uğraşlarımız devam ediyor. Bu dönemde kentimizin alt ve üst yapısını iyileştirmenin yanı sıra,  Yaşam merkezleri, caddeler ve yollar yaptık. Tüm Ardahanlı hemşerilerimizin huzuru ve mutluluğu için çalıştık. Bundan sonrada insanımıza yatırım yapmaya devam edeceğiz. Önümüzdeki süreçte yaklaşık 30 proje bizim şehrimiz için düşündüğümüz önemli projeler var. Bunlar sadece başlangıç. Çalışmalarımızı hız kesmeden her zaman sürdüreceğiz.” diye konuştu.  

 Kentte işsiz kalmayacak…

   Göreve geldiği günden itibaren gerek belediye, gerekse tekstil vs. alanlarında yaklaşık 500 kişiye istihdam sağladıklarını hatırlatan Demir, “Hedefimiz Ardahan merkez ve ilçeleri olmak üzere 5 bin kişilik iş ve istihdam alanı yaratıp, Ardahan’da göçü durdurmaktır. Bu çerçevede önümüzdeki sezon Ardahan merkezde Belediye Başkanlığımızın işleteceği 3 adet tekstil fabrikasını daha hizmete açacağız. Bunun için tüm hazırlıklarımız tamamlanmış durumdadır” şeklinde konuştu.

 Belediye kendi beton santralini ve Kilit Parke tesisini kuruyor

    Ardahan Belediyesi tıpkı Ahşap, Demir atölyesi, kavurma üretimi, Bungalov evler sosyal tesisleri, Yöresel ürünler satış mağazası gibi 5 yıllık süre içerisinde yaptığı bu icraatlarının devamı olarak, bir belediyenin olmaz olmazı beton santrali ve kilit parke bordür üretim tesisini ilkbaharla birlikte kurulacak.

   Kuracakları beton santrali ile birlikte tasarruf elde edeceklerini ve piyasadaki tekelleşmenin önüne geçeceklerini söyleyen Başkan Faruk Demir, “Bir kamyon kilit parke için kimsenin kapısına gitmeyeceğiz, Herkese biz yardımcı olacağız,   Beton fiyatları çok yükseldi. Biz de belediye kaynaklarını etkin ve verimli kullanmak, az maliyetle çok iş yapmak zorundayız. Bu nedenle kendi betonumuzu kendimiz üreterek maliyeti düşürmeyi hedefliyoruz. Böylece Belediyemiz tasarruf ederken gelir de elde etmiş olacağız” ifadelerini kullandı.

 Başkan Demir’in hayata geçireceği projeler

BELEDİYE HİZMET BİNASI

BELEDİYE ÇALIŞANLARI KONUT YAPI KOOPERATİFİ

BETON SANTRALİ

KİLİT PARKE VE BORDÜR ÜRETİM TESİSİ

KURA VADİSİ 2-3.ETAP

TEKSTİL FABRİKASI (3 ADET)

GES PROJESİ

ÇOK AMAÇLI KÜLTÜR MERKEZİ

DÜĞÜN SALONU

GALERİCİLER SİTESİ

ARDAHANA ÖZGÜ KALDIRIM MODELİ

ET ENTEGRE TESİSİ

EVDE BAKIM HİZMETİ

KURA YÖRESEL ÜRÜNLER İSTANBUL-ANKARA-İZMİR ŞUBELERİ

MİLLİ EGEMENLİK PARKI YENİLEME PROJESİ

ÇILDIR GÖLÜ KIYISI BELEDİYE SOSYAL TESİSİ

YALNIZÇAM KAYAK MERKEZİ BELEDİYE SOSYAL TESİSİ

HOÇVAN GARAJI

TAZİYE EVLERİ(KARAGÖL-KAPTANPAŞA)

HAVAALAN SERVİSİ

ÇÖP MERKEZİ YERİNİN DEĞİŞİMİ

YEM FABRİKASI

KARAVANPARK

KURA NEHRİ ISLAH PROJESİ

MODERN HAYVAN BARINAĞI

KONSERVATUAR