DEFİNECİLER TAHRİBATLARA BAŞLADI

DEFİNECİLER TAHRİBATLARA BAŞLADI

   Ardahan Halilefendi Mahallesi`nde bulunan ve içinde gayrimüslimlerin de mezarlıkları olduğu iddia edilen mezarlıkta defineciler, define bulma umuduyla bir gayrimüslim mezarını tahrip etti.

   Halilefendi Mahallesi sakinlerinden Bülent Tembel, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: "Mahallemiz, köken itibariyle Ardahan’da kurulan ilk yerleşim yeridir. Eskiden Türkler ve gayrimüslimler Halilefendi Mahallesi`nde beraber yaşıyorlarmış. Mahallemizdeki mezarlık bu yüzden içinde çok eski mezarları da barındırmaktadır. Yıllardır iç içe kardeşçe yaşamış başka milletlerin mezarlarına yapılmış define kazısı bizleri fazlasıyla üzdü. Ölülere bile saygının azaldığı şu günlerde milletimizi daha zor günler bekliyor galiba. Mezar için komşularımız çok eski bir Rum mezarı diyor. Bizler büyük ve şanlı bir milletiz. Altın umuduyla, kardeşlik bağlarımıza zarar verecek tavırlardan kaçınmalıyız. Alın teriyle para kazanmak ve helal rızıklanmak varken neden insanlarımız yeri göğü delerek birden zengin olmak istiyorlar, hiç anlamıyorum.

    Daha önce yine büyüklerimiz anlatırdı. Ardahan’da define bulanlar olmuş. Define bulan adam önce ailesini terk etmiş. Sonra defineyi bulduğu arkadaşlarına silah çekmiş. Geçenlerde televizyonda bir haber izledim. Adamın biri define buldum diye bir söz söylemiş. Bunu duyan diğer arkadaşları da define buldum diyen adamı dağa kaldırıp işkence yapmış. Altınların yerini söylemesi için epeyce zorbalık yapmışlar. İşte olan biten bunlar. Bizler toprak evde oturmadan gökdelenler hayal ediyoruz. Çalışmadan, emek sarf etmeden kazma, kürek kazıyoruz. Umut fakirin ekmeğidir. Ama biraz da realist olunması gerekir. En büyük zenginlik insanın kendisinin çabasıyla ortaya çıkan ve ailesine poşet dolusu yiyecek götürürkenki içindeki mutluluktur.”