ÇÜRÜMEYE Mİ TERK EDİLDİ ?

ÇÜRÜMEYE Mİ TERK EDİLDİ ?

ÇMYO AÇILIYOR YURT YİNE YOK....

          Son üç yılda öğrenci sayısı 10 kişinin altına düştüğü için 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılında eğitim vermeyen Çıldır Meslek Yüksek Okulu 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılında yeniden eğitime kapılarını açıyor.
            2012 yılında 3 bölüm ile faaliyete başlayan Çıldır Meslek Yüksek Okulu özellikle ilk yıllarda yaklaşık 200 öğrenciyi bünyesinde barındırmıştı. İki yılın sonunda barınma sorunu büyük ölçüde hissedilince her geçen yıl öğrenci sayısı hızla düşen Çıldır Meslek Yüksek Okulu, ilk başlar da ki ihtişamını kaybetmiş geçtiğimiz eğitim yılında ise öğrenci sayısının 10 kişinin altına düşmesi sebebiyle tercih formunda yer almamıştı.
          Tekrar öğretim hayatına katılması için planlamalar yapılan Çıldır Meslek Yüksek Okuluna Adalet Programı ve Sosyal Hizmetler programı olmak üzere yeni iki bölüm açılması yönünde YÖK´e başvuru yapıldı.
       Ardahan Üniversitesinden yapılan açıklama doğrultusunda YÖK, ÇMYO için Adalet Programına 40 kontenjan ve Sosyal Hizmetler programı için 40 kontenjanlı bölüm açılmasını kabul etti.
       Geçtiğimiz yılı kilitli geçiren okul, bu yıl yeniden kapılarını öğrencilere açıyor lakin, hala okulu tercih edecek öğrencilerin konaklayacağı bir yurt mevcut değil.
          Çıldır Belediye Başkanı Yakup Azizoğlu ilçede yapımı tamamlanan oteli Meslek Yüksek Okulu için tahsis edeceğini belirtmişti. Fakat edinmiş olduğumuz bilgiye göre Ardahan Üniversitesi? biz oranın işletmesini alamayız ve yürütemeyiz. Çünkü öyle bir yetkimiz yok? diyerek kabul etmemiş. Yurt konusunda  Ardahan Üniversitesi, başkanın teklifini geri çevirmesi ile Çıldır Meslek Yüksek Okulu yeniden yurt sorunu ile karşı karşıya kaldı.
       Daha önce ilçede tamamlanan ve borcu nedeniyle teslim alınamayan yurt binasının akıbetinin ne olacağı ise ayrı bir muamma. Çıldır Meslek Yüksek Okulu Geliştirme ve Güzelleştirme Dernek başkanı ve aynı zamanda AK Parti İlçe Başkanı Yusuf Yılmazın ise konuyla ilgili başlatılan icra sürecinden dolayı birşey yapamadıklarını ifade etmesi durumu dahada çıkmaza sokuyor.
          Başkanın kardeşi Metin Yılmaz tarafından tamamlanan öğrenci yurdu borcunun tamamı ödenmediği için teslim edilmemişti. Borcu nedeniyle teslim edilmeyen, arsası Çıldır Belediyesi ve Özel İdareye ait olan yurt binasını yapan müteahhit  Metin yılmaz tarafından iki kez icra yolu ile satışa çıkarılmış, fakat satılamamıştı.
        
         Kamuoyunun aydınlatılması için Çıldır Meslek Yüksek Okulu öğrenci alımı gerçekleşirse yurt sorunu için siyasiler, ilgili dernek ve bürokratlar ne gibi bir hazırlık yaptı veya yapıyor ?
            Çıldır halkı sorunun cevabını bekliyor...