CUMHURİYET BAYRAMI MESAJLARI

CUMHURİYET BAYRAMI MESAJLARI

29 Ekim Cumhuriyet bayramı...

       Bugün, 19 Mayıs 1919’da başlayan istiklâl destanının 29 Ekim 1923’te Cumhuriyet’in ilanıyla taçlandığı, tarihimizin en şerefli ve gururlu günlerinden birinin 97. yıl dönümünü idrak etmekteyiz.

        Cumhuriyet, milletimizin hürriyet ve istikbâli uğruna verdiği çok büyük bir mücadele neticesinde, imkânsız görüneni mümkün kılmış muazzam bir zaferin ardından gelen şanlı bir dönüm noktasıdır. Cumhuriyet’e uzanan yolun her safhasında, eşsiz kahramanlık destanları yazılmış; aziz milletimiz, medeniyet denilen tek dişi kalmış canavara, ezelden beri hür yaşadığını ve ebediyen de hür yaşayacağını, büyük bir gururla haykırmıştır.

        600 yıllık bir cihan devletinin mirası üzerinde yükselen genç Cumhuriyetimizi, “Muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma.” mücadelesi, Gazi Mustafa Kemâl Atatürk’ün azim ve şevkiyle aynen bugün de devam etmektedir. Türkiye Cumhuriyeti millî hâkimiyet, tam bağımsızlık ve hukuk devleti olma ilkeleri üzerine bina edilmiştir. Bu temel ilkelere göz diken unsurların memleket dâhilinde ve haricindeki varlıklarına 15 Temmuz 2016 tarihinde bir kez daha şahit olduk. O gün aynı zamanda, iradesine ve bağımsızlığına kasteden hain güçlere karşı kahraman milletimizin, Millî Mücadele döneminde olduğu gibi, yine tek vücut olup canlarını siper etmede bir an bile tereddüt etmediklerine de şahit olduk. Zira bu büyük millet; vatan, bayrak ve istiklâli söz konusu olduğunda gözünü kırpmadan ölüme atılabileceğini, tarihi boyunca defalarca ispat etmiştir. 

        Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin 97. kuruluş yıl dönümünü kutluyor, Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi sonsuz minnet ve şükran duyguları ile rahmetle anıyorum.

        Cumhuriyetimizin 98. Kuruluş yıl dönümü kutlu olsun.

 
  Hüseyin ÖNER
Ardahan Valisi


Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde yazılan kurtuluş destanının gururunu, heyecanını ve bu destanın varış noktası olan Cumhuriyetin ilanını, ilk günkü gibi büyük bir coşku ile kutluyoruz. Kahramanlarımız tarafından bize, geçmişimize gururla, geleceğimize güvenle bakmamızı sağlayacak bir ülke ve Cumhuriyet armağan edilmiştir. Cumhuriyetin ilanı, milletimizin şanlı tarihindeki en önemli dönüm noktalarından biridir. Cumhuriyet, milletimizin bağımsızlık ve hürriyetinden asla taviz vermeyeceğinin ifadesidir. Bu tarihi gün dolayısıyla, başta büyük devlet adamı ve eşsiz komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal eden devlet adamlarımızın, dökülen kanlarıyla bu toprakları bizlere vatan yapan, vatanımızın ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü için can veren tüm aziz şehitlerimizin hatıraları önünde saygıyla eğiliyor, Kahraman gazilerimize en derin şükranlarımı sunuyor, tüm Çıldırlıların Cumhuriyet Bayramını en içten dileklerimle tebrik ediyor, sevgi ve saygılar sunuyorum.

Fatih BAYRAM
Çıldır Kaymakamı


 

Büyük önder Atatürk, Türk Milleti´nin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir? diyerek Cumhuriyet´i ilan etmiştir.

Bu milletin canı pahasına, büyük fedakarlıklarla kurduğu Cumhuriyeti sonsuza dek yaşatmak hepimizin en önemli sorumluluğudur. Çünkü Cumhuriyet Türkiye´nin bölünmez bütünlüğünün teminatıdır. Bu ülkenin evlatları Türkiye´nin gelişmesi, büyümesi ve dünyada söz sahibi bir ülke olması için en üstün vatanseverlik duygularıyla hareket etmektedirler. Bu duygularla başta Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi sonsuz şükran duygularıyla anıyor, halkımızın Cumhuriyet Bayramı´nı kutluyorum.

K. Yakup Azizoğlu

Belediye Başkanı


 

Mustafa Kemal Atatürk ve aziz milletimizin en büyük eseri olan Türkiye Cumhuriyeti, Türk milletinin birlik, beraberlik, dayanışma ve inanma gücünün en büyük mucizesidir. 29 Ekim ´Söz konusu vatansa gerisi teferruattır´ diyen liderinin izinde varını, yoğunu, canını, malını vatanı uğruna feda eden, bir milletin mührüdür. Her karışı isimsiz nice şehit kanı ile sulanmış vatanımız ile ilgili son sözü her zaman milletimiz söylemiştir. Bu duygu ve düşüncelerle; Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere şanlı bayrağımızı Türkiye semalarında ebediyete kadar dalgalandıran tüm vatanseverlere şükran ve minnetimi sunuyorum. Bağımsızlığımızın yegâne sembolü 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.

A.Rıfat Vural

Çıldır Manşet Gazetesi İmtiyaz Sahibi


Aziz Milletimizin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kanını, canını ortaya koyarak kazandığı bu milli mücadelenin yıl dönümünde büyük bir mutluluğu milletçe paylaşmaktayız. Kahramanlık destanlarının yazılarak, kazanıldığı Cumhuriyetimize sahip çıkmak, ülkemizin ve milletimizin geleceği için çalışmak en önemli vazifemizdir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının canları pahasına savunarak, bizlere emanet ettikleri bu ülkenin içimizdeki vatan sevgisi ile nice yüzyıllar boyu dimdik ayakta duracağını tüm dünya bir kez daha görmüştür. Bu duygularla, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bu toprakları bizlere vatan kılan tüm şehirlerimizi ve gazilerimizi rahmetle minnetle yad ediyorum. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.

Baha Yunusoğlu

 İl Çıldır Genel Meclis Başkanı


"Aziz Türk milletinin Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde giriştiği bağımsızlık mücadelesinin en büyük zaferi olan cumhuriyetimizin 97. yılını kutlamanın coşkusu ve sevinci içerisindeyiz. Aziz milletimiz, Kurtuluş Savaşı'nda topraklarımıza kasteden dış güçlere karşı din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin genç ihtiyar, kadın erkek demeden birlik ve beraberlik içerisinde geçit vermemiştir. Türk milletinin tarihi, destanlarla doludur. 29 Ekim'de İstiklal Savaşı'yla tarihin rotasını değiştirmiş, bölgesel ve küresel dengeleri baştan ayağa sallamış ve sarsmıştır. Türk'süz Anadolu hesabı yapanlara, devletsiz millet hayali kuranlara en kesin ve kalıcı cevap Türkiye Cumhuriyeti'nin ilanıyla verilmiştir. Ne mutlu bizlere ki, tarihin hiçbir döneminde savaşlar, kıtlıklar, işgaller, ayak oyunları, karanlık senaryolar milletimizin önünü kesememiş inançlarından, hedeflerinde ve vatan aşkından koparamamıştır. Cumhuriyetimiz sayesinde bugün geçmişimize gururla, geleceğimize ise güvenle bakıyoruz. Bu kutlu gün vesilesiyle cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, kahraman silah arkadaşlarını, vatan uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz minnet ve saygıyla anıyor, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramınızı en içten iyi dileklerimle kutluyor, selam, sevgi ve saygılarımı sunuyorum." 

Gürbüz Arpaçay

Ak Parti İl Genel Meclis Üyesi