CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMA MESAJLARI

CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMA MESAJLARI

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı 100. yıl kutlama mesajları....

    Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. Yıl Dönümünü milletçe gurur ve heyecanla kutluyoruz.

    Kurtuluş Savaşımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, her türlü zorluğa ve imkânsızlığa rağmen Aziz Milletimizin vatan sevgisiyle, her safhası eşsiz kahramanlık destanlarıyla dolu büyük bir zafer ile sonuçlanmıştır.

   Bu büyük zaferin sonucunda geleceğimize güvenle bakmamızı sağlayacak bir Ülke ve Cumhuriyet bizlere armağan edilmiştir. Cumhuriyetin ilanı, Milletimizin şanlı tarihindeki en önemli dönüm noktalarından biridir. Cumhuriyet, Milletimizin bağımsızlık ve hürriyetinden asla taviz vermeyeceğinin ifadesidir. Bugün Ülkemiz, gelişen ekonomisi, güçlü ordusu, yetişmiş insan kaynağı ile uluslararası alanda giderek daha saygın bir konuma gelmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde “Türkiye Yüzyılı” hedeflerine kararlı adımlarla yürüyen milletimizin, Cumhuriyetimizi sonsuza kadar yaşatma azmi ve sarsılmaz iradesi tüm zorlukları aşmamızda bizlere rehber olacaktır. Bu ülkenin ortak geçmişi ve geleceğini paylaşan, kederde ve sevinçte bir olan fertleri olarak, Cumhuriyetimizin kazanımlarına sahip çıkmak, Cumhuriyeti ve bu cennet vatanı bizlere miras bırakan atalarımıza ve gelecek nesillerimize karşı borcumuzdur.

    Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümünü kutluyor, Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, bu toprakları bizlere vatan yapan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi sonsuz minnet ve şükran duyguları ile rahmetle anıyorum.

   Cumhuriyetimizin 100. Kuruluş yıl dönümü kutlu olsun.

HAYRETTİN ÇİÇEK

VALİ

------------------------------------------------------------------------------------

Aziz hemşerilerim,

    Millet olarak şanlı tarihimizin çok önemli bir dönüm noktası olan Cumhuriyetimizin ilanının 100'üncü yıl dönümünü gururla kutluyoruz.

    Her türlü zorluğa ve imkânsızlığa rağmen Aziz Milletimizin bağımsızlığına kavuşabilmek için kadınıyla erkeğiyle, yaşlısıyla genciyle topyekûn inanç ve kararlılıkla giriştiği Kurtuluş Savaşı’mız, her safhası eşsiz kahramanlık destanlarıyla dolu büyük bir zaferle sonuçlanmıştır.

   Bu büyük zaferin sonucunda kahramanlarımız tarafından bize, geçmişimize gururla, geleceğimize güvenle bakmamızı sağlayacak bir ülke ve Cumhuriyet armağan edilmiştir.

    Bu duygularla başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere geçmişten günümüze vatanımız ve milletimiz uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla yad ediyor, Tüm Çıldırlı hemşerilerimin Cumhuriyet Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum.

M. ENES İPEK

Kaymakam

---------------------------------------------------------------------------------

    19 Mayıs 1919’da yakılan bağımsızlık meşalesinin, büyük zaferle taçlanmasının sonucunda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 29 Ekim 1923’te ‘Türk milletinin karakter ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir’ diyerek ilan ettiği Cumhuriyetimiz, atalarımızdan bizlere kalan en büyük mirastır. Cumhuriyet; milletimizin birlik içinde vermiş olduğu varoluş mücadelesinin, azim, fedakârlık ve büyük bir kahramanlıkla ölümsüzleştirmesidir.
   Milletimiz; genci, yaşlısı, kadını, erkeği bir bütün olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve silah arkadaşlarının öncülüğünde, zor şartlar ve yokluklar içerisinde, tüm dünyaya Türk milletinin iradesine hiçbir zaman pranga vurulmayacağını ilan etmiştir. Aziz bir neslin; büyük mücadeleler neticesinde kurduğu ve bizlere armağan ettiği, binlerce yıllık devlet geleneğimiz ile harmanlanmış olan Cumhuriyetimizin 100. yılına ulaşmanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz. Cumhuriyetimizin 100. yılında tarihimizden aldığımız güçle geleceğe büyük bir ümitle bakıyor, emin adımlarla ilerliyoruz.
     Cumhuriyetimizin 100. yılında bizlere düşen en önemli vazife; her bir karışını ezanlarımız ve bayrağımız ile süslenmiş, üzerinde özgürce yaşayabileceğimiz bir vatan bırakan kahramanlarımızın aziz hatıralarına sahip çıkmaktır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Cumhuriyeti biz kurduk, onu yaşatacak ve yükseltecek olan sizlersiniz’ sözünü kendimize şiar edinerek milletini, hürriyetini seven, millî ve manevî değerlerine bağlı gençler yetiştirmeye vesile olmaktır.
    Bu önemli ve anlamlı gün vesilesiyle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere milletimizin sonsuza dek bağımsız yaşaması için, vatanı uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnetle anıyorum. Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun.” 

K. YAKUP AZİZOĞLU

Çıldır Belediye Başkanı

------------------------------------------------------------------------------

     Cumhuriyetimizin 100. yılına ulaşmanın büyük coşkusu, gururu ve heyecanı içindeyiz. Bir asrı geride bırakırken, Cumhuriyetimizin sağlam temellerinden aldığımız güçle, Cumhuriyet ideallerini yaşatmak adına ilk günkü kadar hevesliyiz.
    Cumhuriyet; tarih boyunca yazılan kahramanlık destanının taçlandığı bir anıt; bağımsızlık, eşitlik ve özgürlük idealleriyle dolu bir miras ve ülkemizin küllerinden doğduğu, ulusumuzun kaderinin değiştiği kurtuluş mücadelesinin tacıdır. İşte bu miras ve geçmişten aldığımız sorumluluğu, daha da büyüterek sürdürme azmiyle doluyuz.
   Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘En büyük eseri’ olarak nitelendirdiği Cumhuriyet; çağdaşlıkla aydınlanmış, demokratik ve özgür bir Türkiye’nin teminatıdır. Bu yüzden O’nu daima daha ileri noktalara taşımak, bunun için var gücümüzle çalışmak, bizim için bir zorunluluktur. Çünkü biliyoruz ki; vatanını en çok seven, işini en iyi yapandır. Cumhuriyetimizin 2. yüzyılına girerken, milletimizin iradesi ve gelecek vizyonuyla demokrasiyi taçlandırmak için, kararlılıkla çalışmak zorundayız.
    Bu bilinçle; her gün bir basamak daha yükselmek, emanetçisi olduğumuz mirası bizden sonrakilere daha iyi koşullar altında teslim etmek, toplumumuzun her kesimi için eşitlik ve özgürlük ideallerini yüceltmek, adaleti ve hukukun üstünlüğünü gelecek kuşaklara miras olarak bırakmak için azimle çalışıyoruz.
   Bu mutlu günde, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere; kahraman mücadele arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmetle ve şükranla anıyor, Cumhuriyetimizin sonsuza kadar yaşayacağına olan inancımızla, tüm hemşehrilerimin Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum.

A. RIFAT VURAL

Çıldır Manşet Gazetesi İmtiyaz Sahibi

-----------------------------------------------------------------

     “Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ümüzün de dediği gibi; "Az zamanda çok ve büyük işler yaptık. Bu işlerin en büyüğü, temeli Türk kahramanlığı ve yüksek Türk kültürü olan Türkiye Cumhuriyeti'dir.” Aziz Türk milletine en büyük armağan olan Cumhuriyetimiz, 100. yılında şanla şerefle kutlanacak ve bu kutlu güne ulaşmanın mutluluğunu 85 milyonla hep birlikte yaşayacağız. Bağımsızlık ve milli mücadelemizin sembolü olan Cumhuriyetimiz, ilelebet payidar kalacak, nesilden nesile aktarılarak her geçen gün daha da güçlü olacaktır. 

    Bu duygu ve düşüncelerle şanlı Cumhuriyetimizin 100’üncü yılını kutluyor; başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaşımızın tüm kahramanlarını ve aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, manevi huzurlarında saygıyla eğiliyorum. Yaşasın Cumhuriyet…

M. AHMET VURAL

Türk Kızılayı Çıldır Şube Başkanı