CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMA MESAJLARI

CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMA MESAJLARI

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama mesajları...

Bugün, 19 Mayıs 1919’da başlayan istiklâl destanının 29 Ekim 1923’te Cumhuriyet’in ilanıyla taçlandığı, tarihimizin en şerefli ve gururlu günlerinden birinin 99. yıl dönümünü idrak etmekteyiz.

Cumhuriyet, milletimizin hürriyet ve istikbâli uğruna verdiği çok büyük bir mücadele neticesinde, imkânsız görüneni mümkün kılmış muazzam bir zaferin ardından gelen şanlı bir dönüm noktasıdır. Cumhuriyet’e uzanan yolun her safhasında, eşsiz kahramanlık destanları yazılmış; aziz milletimiz, medeniyet denilen tek dişi kalmış canavara, ezelden beri hür yaşadığını ve ebediyen de hür yaşayacağını, büyük bir gururla haykırmıştır.

600 yıllık bir cihan devletinin mirası üzerinde yükselen genç Cumhuriyetimizi, “Muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma.” mücadelesi, Gazi Mustafa Kemâl Atatürk’ün azim ve şevkiyle aynen bugün de devam etmektedir. Türkiye Cumhuriyeti millî hâkimiyet, tam bağımsızlık ve hukuk devleti olma ilkeleri üzerine bina edilmiştir. Bu temel ilkelere göz diken unsurların memleket dâhilinde ve haricindeki varlıklarına geçmişte olduğu gibi günümüzde de şahit olmaktayız.

Vatanına, bayrağına, iradesine ve bağımsızlığına kasteden hain güçlere karşı kahraman milletimizin, Millî Mücadele döneminde olduğu gibi, bugünde yine tek vücut olup canlarını siper etmede bir an bile tereddüt etmediklerine 15 Temmuz günü bir kez daha şahit olduk. Zira bu büyük millet; vatan, bayrak ve istiklâli söz konusu olduğunda gözünü kırpmadan ölüme atılabileceğini, tarihi boyunca defalarca ispat etmiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin 99. kuruluş yıl dönümünü kutluyor, Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi sonsuz minnet ve şükran duyguları ile rahmetle anıyorum.

Cumhuriyetimizin 99. Kuruluş yıl dönümü kutlu olsun.

Hüseyin ÖNER

Ardahan Valisi

------------------------------------------------------------------------------

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde esarete, dayatmalara ve işgale boyun eğmeyen Türk Milletinin, bağımsızlığına kasteden işgalcilere karşı başlattığı Kurtuluş Savaşı’nın 29 Ekim 1923’te Cumhuriyet’inilanıyla taçlandığı, tarihimizin en şerefli ve gururlu günlerinden Cumhuriyetimizin 99. yıl dönümünü coşkuyla idrak ediyoruz.
Cumhuriyet, milletimizin hürriyet ve istikbâli uğruna verdiği varoluş mücadelesinin muazzam bir zaferle sonuçlanması sonrası gelen şanlı bir kazanımdır. Bu vesileyle Egemenliğin Kayıtsız ve Şartsız Millete ait olduğu tescillenmiş, ezelden beri hür yaşayan Türk Milleti ebediyen de hür yaşayacağını, büyük bir kahramanlık destanıyla tüm işgalci devletlere ve işbirlikçilerine haykırmıştır.
Bu duygu ve düşüncelerle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemâl Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanı, bayrağı ve istiklâli uğruna canını ortaya koyan aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, kahraman gazilerimizi minnetle yâd ediyorum. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’mızı kutlar; şükranlarımı sunarım.

M.Enes İPEK

Çıldır Kaymakamı

-----------------------------------------------------

Ey yükselen yeni nesil! İstikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz Kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizlersiniz" sözleri ile; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK başta olmak üzere, silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor; tüm hemşehrilerimizin ve tüm milletimizin Cumhuriyet Bayramını Kutluyorum.

K.Yakup AZİZOĞLU

Çıldır Belediye Başkanı

-------------------------------------------------------------------

Milletimizin birlik ve beraberliğinin en önemli tezahürü olan Cumhuriyet’in ilanı Türk milletinin, tarihte eşine ender rastlanan bir azim ve irade ile yapılan Kurtuluş Savaşı sonunda kazandığı, tarihindeki en büyük zaferidir. Bu anlamda Cumhuriyet, Türk Milletinin tarih sahnesinde yeniden var oluşunun adıdır. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün “en büyük eserim” dediği Cumhuriyet, geleceğimizin de en büyük güvencesidir.

Hâkimiyetin kayıtsız şartsız millete ait olduğu Cumhuriyetimizin ilanının 99. yıl dönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi bir kere daha rahmet ve minnetle anıyor, milletimizin bu büyük bayramını yürekten kutluyorum.

Baha YUNUSOĞLU

CHP Çıldır İl Genel Meclis Üyesi

--------------------------------------------------

Yüce Atatürk'ün önderliğinde kurulan Cumhuriyet'in 98. yıldönümünü, Milletçe coşku içinde kutlamanın mutluluğu içindeyiz. Türk Milleti'nin, Atatürk'ün çevresinde kenetlenmesiyle yürütülen Kurtuluş Savaşının zaferle sonuçlanması ve ardından Cumhuriyetin kurulması, tarihte ender kaydedilen bir başarıdır. Kurtuluş Savaşı, Milletimizin var olma savaşı, Cumhuriyet ise, yeniden dirilişin simgesidir.

Atatürk'ün önderliğinde büyük Türk Milleti'nin kanı, canı ve sonsuz emekleriyle kurulan Cumhuriyetin, tüm değerleriyle sonsuza değin yaşatılmasının herkesin vazgeçilmez ortak sorumluluğudur. 99. yılını kutlayacağımız Cumhuriyetimiz, bugünlere gelene dek verilen mücadele ile dünya tarihine altın harflerle yazılmış bir bağımsızlık savaşının sonucudur. Başta Gazi Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşları ve Türk Milleti'nin omuz omuza verdiği Kurtuluş Savaşı sonrasında elde edilen bu büyük zaferi, Ülkemizi ve Cumhuriyetimizi hep beraber korumalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere ebediyete intikal etmiş şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz şükran duygularımla ve rahmetle anıyorum. Tüm halkımızın Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun.

Nevzat ŞİRİN

CHP Çıldır İlçe Başkanı

------------------------------------------------

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde; birbirine kenetlenmiş büyük Türk milletimizin verdiği destansı mücadelenin sonucu kurulan Cumhuriyetimizin 99’uncu yaşı kutlu olsun.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, 1919’da Samsun’a çıkarak başlattığı milli mücadele, 1923’te Cumhuriyetle taçlanmıştır. 29 Ekim, ülkemizin güzel topraklarına bir bahar gibi doğmuş, milletimize yepyeni aydınlık bir dünyanın kapılarını açmıştır. Cumhuriyetin ilanıyla Türk milletinin istiklali ebedileşmiş, şanlı tarihimize altın harflerle yazılmıştır. Ne mutlu bizlere ki bugün Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Türk milletinin karakterine ve geleneklerine en uygun idare’ olarak ifade ettiği Cumhuriyet’in 99’uncu yılına ulaşmış olmanın gururunu ve heyecanını yaşıyoruz. Bize düşen, Ulu Önder’in hedef gösterdiği muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkabilmek, gelecek nesillere Cumhuriyet’in kazanımlarını miras olarak bırakabilmek için eşsiz liderimizin aydınlattığı yolda durmaksızın yürümektir.

Bu duygu ve düşüncelerleCumhuriyetimizin kurucusu başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu toprakları bize vatan kılan aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, Cumhuriyet Bayramımızı kutluyorum.

Ahmet Rıfat VURAL

Çıldır Manşet Gazetesi İmtiyaz Sahibi

---------------------------------------------------------

Milletimizin birlik ve beraberliğinin en önemli tezahürü olan Cumhuriyet’in ilanı Türk milletinin, tarihte eşine ender rastlanan bir azim ve irade ile yapılan Kurtuluş Savaşı sonunda kazandığı, tarihindeki en büyük zaferidir. Bu anlamda Cumhuriyet, Türk Milletinin tarih sahnesinde yeniden var oluşunun adıdır. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün “en büyük eserim” dediği Cumhuriyet, geleceğimizin de en büyük güvencesidir.

Hâkimiyetin kayıtsız şartsız millete ait olduğu Cumhuriyetimizin ilanının 99. yıl dönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi bir kere daha rahmet ve minnetle anıyor, milletimizin bu büyük bayramını yürekten kutluyorum.

M. Ahmet VURAL

Türk Kızılayı Çıldır Şube Başkanı