CUMHURİYET BAYRAMI MESAJLARI

CUMHURİYET BAYRAMI MESAJLARI

Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde...

 Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde yazılan kurtuluş destanının gururunu, heyecanını ve bu destanın varış noktası olan Cumhuriyetin ilanını, ilk günkü gibi büyük bir coşku ile kutluyoruz. Kahramanlarımız tarafından bize, geçmişimize gururla, geleceğimize güvenle bakmamızı sağlayacak bir ülke ve Cumhuriyet armağan edilmiştir. Cumhuriyetin ilanı, milletimizin şanlı tarihindeki en önemli dönüm noktalarından biridir. Cumhuriyet, milletimizin bağımsızlık ve hürriyetinden asla taviz vermeyeceğinin ifadesidir. Bu tarihi gün dolayısıyla, başta büyük devlet adamı ve eşsiz komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal eden devlet adamlarımızın, dökülen kanlarıyla bu toprakları bizlere vatan yapan, vatanımızın ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü için can veren tüm aziz şehitlerimizin hatıraları önünde saygıyla eğiliyor, Kahraman gazilerimize en derin şükranlarımı sunuyor, tüm Çıldırlıların Cumhuriyet Bayramını en içten dileklerimle tebrik ediyor, sevgi ve saygılar sunuyorum.

 


ALPER TAŞ
Çıldır Kaymakamı


 

Büyük önder Atatürk, ?Türk Milleti´nin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir? diyerek Cumhuriyet´i ilan etmiştir.

Bu milletin canı pahasına, büyük fedakarlıklarla kurduğu Cumhuriyeti sonsuza dek yaşatmak hepimizin en önemli sorumluluğudur. Çünkü Cumhuriyet Türkiye´nin bölünmez bütünlüğünün teminatıdır. Bu ülkenin evlatları Türkiye´nin gelişmesi, büyümesi ve dünyada söz sahibi bir ülke olması için en üstün vatanseverlik duygularıyla hareket etmektedirler. Bu duygularla başta Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi sonsuz şükran duygularıyla anıyor, halkımızın Cumhuriyet Bayramı´nı kutluyorum.

K. Yakup Azizoğlu

Belediye Başkanı


 

Mustafa Kemal Atatürk ve aziz milletimizin en büyük eseri olan Türkiye Cumhuriyeti, Türk milletinin birlik, beraberlik, dayanışma ve inanma gücünün en büyük mucizesidir. 29 Ekim ´Söz konusu vatansa gerisi teferruattır´ diyen liderinin izinde varını, yoğunu, canını, malını vatanı uğruna feda eden, bir milletin mührüdür. Her karışı isimsiz nice şehit kanı ile sulanmış vatanımız ile ilgili son sözü her zaman milletimiz söylemiştir. Bu duygu ve düşüncelerle; Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere şanlı bayrağımızı Türkiye semalarında ebediyete kadar dalgalandıran tüm vatanseverlere şükran ve minnetimi sunuyorum. Bağımsızlığımızın yegâne sembolü 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.

A.Rıfat Vural


Aziz Milletimizin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kanını, canını ortaya koyarak kazandığı bu milli mücadelenin yıl dönümünde büyük bir mutluluğu milletçe paylaşmaktayız. Kahramanlık destanlarının yazılarak, kazanıldığı Cumhuriyetimize sahip çıkmak, ülkemizin ve milletimizin geleceği için çalışmak en önemli vazifemizdir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının canları pahasına savunarak, bizlere emanet ettikleri bu ülkenin içimizdeki vatan sevgisi ile nice yüzyıllar boyu dimdik ayakta duracağını tüm dünya bir kez daha görmüştür. Bu duygularla, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bu toprakları bizlere vatan kılan tüm şehirlerimizi ve gazilerimizi rahmetle minnetle yad ediyorum. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.

Baha Yunusoğlu

CHP İl Çıldır Genel meclis Üyesi