CUMHUR BAŞKANINI SEÇTİ

CUMHUR BAŞKANINI SEÇTİ

Halk tarafından ilk kez seçilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan oldu.

          Halk tarafından ilk kez seçilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan oldu.
       Halkın ilk kez cumhurbaşkanını seçtiği seçimde Recep Tayyip Erdoğan Cumhuriyet tarihinin halk tarafından seçilen ilk Cumhurbaşkanı oldu. Recep Tayyip Erdoğan ve Selahattin Demirtaş 10 Ağustos pazar günü yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminde 30 Mart yerel seçimlerinde partilerinin aldığı oyların üzerine çıkarken, çatı adayı Ekmelettin İhsanoğlu ise CHP ve MHP’nin aldığı oyların altında kaldı.
                                         AK PARTİ OYLARINI ARTIRDI
         30 Mart Yerel seçimlerinde Çıldır’da 1903 oy alan AK Parti, Cumhurbaşkanlığı seçiminde oylarını 558 oy alarak artırdı. AK Parti adayı Recep Tayyip Erdoğan Çıldır genelinde 2461 oy alırken, çatı adayı Ekmellettin İhsanoğlu 2815, HDP adayı Selahattin Demirtaş ise 198 oy aldı. Dokuz partinin ortak adayı olan İhsanoğlu 30 Mart yerel seçimlerindeki diğer partilerin almış olduğu yaklaşık 4000 oyun altına düşerek 2815 oyda kalması çatının çöktüğünü göstermiş oldu.
                                 VURAL” HERKESE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM”
          AK Parti Çıldır İlçe Başkanı Rıfat Vural ilk kez halk tarafından seçilen 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığının tüm ülke için hayırlı olduğunu belirterek “ Ülkemizde ivme kazanmış istikrarın sürmesi için sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı seçilmesi çok önemliydi. Gerek ilçemiz, gerekse ülke genelinde bunun farkında olan tüm herkese çok teşekkür ediyorum. Özellikle bir önceki yerel seçimlerde almış olduğumuz oyu büyük ölçüde artırarak bizleri onure edip Cumuhurbaşkanı adayımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı seçilmesinde emeği olan herkese ilçe Teşkilatı olarak minnettarız. İlçemizin Partimize vermiş olduğu bu destek hepimizin yarınlarına ışık olacaktır. Bizlere verilen desteklerle İlçe Teşkilatımızın elinin güçlü olması demek, Çıldır’ın elinin güçlü olması demektir. Gerek Genel Merkezimizde, gerekse İl Teşkilatımızda bizlere inanıp, güvenenlere karşı bizleri mahcup etmeyen, gönül birliği yaptığımız desteklerini esirgemeyenlerden Allah bin kere razı olsun. Biz Çıldır Ak Parti Teşkilatı olarak bir aileyiz ve kapımız herkese sonuna kadar açıktır. Bizim kazancımız, sizin kazancınızdır, sizin kazancınız Çıldır’ın kazancıdır. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı bir kez daha tebrik ediyor, ülkemiz için hayırlı olacağına gönülden inanıyorum” dedi.