www.cildirgoyce.com

ÇÖZÜM BU MUDUR ŞİMDİ?

ÇÖZÜM BU MUDUR ŞİMDİ?

Aşağıdaki satırlar asla ve asla....

    Aşağıdaki satırlar asla ve asla hamaset ile ve sadece muhalefet etme kaygısı ile değil ülkesini seven bir Türk evladının Ülkesinin Geleceği ile ilgili duyduğu kaygılar ile kaleme alınmıştır. Lütfen farklı yerlere çekmeyelim.
    Geçen ay fiyatı çok fazla yükseldiği ve enflasyon rakamına olumsuz etkisi nedeni ile temel tüketim maddelerinden olan Nohut´un yurt dışından ithal edilmesinin önünü açan ve 0 (sıfır) gümrük vergisi ile ithalat yolu açan kanun çıkartıldı. 
    Tam bu çözüm mü? Diye düşünüyordum ki bugün de yine aynı sebepler gösterilerek Sivri Biber ve Kuru Fasulyenin de 0 (sıfır) vergi ile ithal edilmesini sağlayan kanun çıkartıldı. 
    Hükümetimizin kıymetli mensuplarına naçizane tavsiyem şudur ki; Kestirme yollardan gitmek yerine bir tarım ülkesi olan ve bunun için elverişli toprakları olan ülkede tarımı geliştirmek ve verimli üretimi sağlamak gibi uzun vadeli ama geleceğimizi garanti altına alacak politikalar gütmek yerine sadece Hükümet´in karnesine artı ya da eksi yazacak bir haneyi düzeltme kaygısı ile (Enflasyon Rakamının Yükselmesi) yaptığınız bu uygulama yanlış ve zararlıdır ileride telafi edilmeyecek sonuçlar doğuracaktır. 
     Eğer fiyatları düşürmek ithal etmek yolu ile olsaydı bunu Kırmızı Et´de başarırdık.
Ülkemizin tarım politikası tüm siyasi kaygılardan ve çıkar hesaplarından arındırılarak sil baştan yapılmalıdır, aksi halde bu şekilde devam edersek 5 yıl sonra hiçbir tarım ürünü üretmeyen bir ülke haline geleceğiz ve sofrasını da yurt dışına emanet etmiş bir ülke olarak düşmana bir silah daha vermiş olacağız.
    Çözüm İthalat Değil Çözüm Üretim Olmalıdır.