ÇOŞKUYLA KARŞILANAN BAYDAR, DEMİR'E AFİŞİ BEKLİYORUZ DEDİ

ÇOŞKUYLA KARŞILANAN BAYDAR, DEMİR

Yunus Baydar'dan Faruk Demir'e: 50 Milyon TL nerede?

           Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ardahan Belediye Başkan adayı olarak açıklanan Yunus Baydar, aday tanıtım programı sonrası geldiği Ardahan’da coşkuyla karşılandı. Uzun bir konvoy ve vatandaşların yoğun katılımı ile AK Parti il binasına geçen başkan adayı Yunus Baydar, burada bir konuşma yaptı. Konuşma sırasında sık sık CHP’li mevcut Belediye başkanı Faruk Demir’i eleştiren Baydar, başkan Demir’in 5 yıl önce verdiği sözleri tutmadığını ve Belediye’nin borç afişini asması gerektiği belirtti. Yoğun kalabalığa konuşan ve sık sık alkışlar ile sözü kesilen Baydar, 31 Mart’ta Ardahan’da AK Belediyeciliği yeniden kazanacaklarını ve Ardahan’a büyük hizmet edeceğini ifade etti.

50 MİLYON TL NEREDE?

        Konuşmasında Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir'in Belediyeye ait gayrimenkulleri sattığını ve kendisine yakın insanlara kaynak aktardığını aktaran Başkan Adayı Baydar, " Belediyeye ait arsaların 50 milyon TL'ye satıldığını biliyoruz. Sayın Demir'e soruyoruz. Bu paralar nerede? " diye sordu.

KİMSENİN EKMEĞİYLE OYNAMAM!

          Konuşmasında Ardahan'da herkesin kendisini tandığını belirten Baydar, " Ben hiç bir zaman bu şehirde etkin köken ayrımı yapmadım. Böyle bir siyaset gütmedim. Kürt-Türk ayrımı yapmadım. Hepimiz Allah'ın kuluyuz. Müslümanız. Bu düsturla hareket ettim hep. Bu şehrin aziz insanları bunu çok iyi bilir. Şimdi duydum ki bir laf çıkarmışlar. Biz Belediyeyi kazanırsak işçi kardeşlerimizi isten çıkaracakmışız. Buradan söz veriyorum. Hiç bir belediye çalışanı kardeşimin ekmeğiyle oynamayacağım. Bu lafları çıkaranlara itibar etmeyin." dedi.

FARUK DEMİR, SÜREKLİ ANKARA'DA VAATLERİ NEREDE? 

        Konuşmasında Faruk Demir'in 2019'da vaat ettiği proejlerinin gerçekleştirmediğini savunan Baydar, " Bu şehre bir otogar yapıldı. O da İBB Başkanı sayın Ekrem İmamoğlu'nun desteğiyle yapıldı. Hizmet yapandan Allah razı olsun diyoruz. Bunun yanında Kalkınma ajansı ve Bakanlığın desteğiyle şehre bungalov evler ve rekreasyon çalışmaları Kura Nehri kenarına yapıldı. Ancak Faruk Demir, bu projeleri kendisi yapmış gibi kamuoyuna servis ediyor. Bu yanlış biri durumdur. Sayın Başkan'ın bu şehre yaptığı herhangi bir öz kaynak projesi yoktur. Zaten kendisi Ardahan'dan çok il dışında Ankara'da zaman geçiyor" diye konuştu.

İKTİDARA YETKİ VERİN, DEĞİŞİMİ YAŞAYIN

       Baydar, konuşmasında Ardahan'ın iktidar partisi Belediyeciliğine ihtiyacı olduğunun altını çizerek, " 18 madde uygulamasında problem yaşayan Karagöl halkının sorununu çözeceğim. İmar sorunu var Ardahan'da. Halilefendi mahallesinin imar kat sayısını yükselteceğiz. Yeni Mahalle'de aynı şekilde TOKİ 8 kat bina yaparken vatandaşa neden 3 kat imar izni veriliyor. Zemin etüdü iyi olduktan sonra neden vatandaş 8 kat bina yapmasın. Bunlar iktidar partisinin gücüyle olur. Ardahan'ın tekrar Ak Belediyeciliğe ihtiyacı vardır" şeklinde konuştu.