COŞKUN’DAN ADAY ADAYLARINA ÇAĞRI

COŞKUN’DAN ADAY  ADAYLARINA ÇAĞRI

Ak Parti Çıldır Belediye Başkan aday adayı Ahmet Coşkun yaklaşan yerel seçimler öncesi Çıldır’ın sorunları ile ilgili olarak aday adaylarına çağrıda bulundu.

         Ak Parti Çıldır Belediye Başkan aday adayı Ahmet Coşkun yaklaşan yerel seçimler öncesi Çıldır’ın sorunları ile ilgili olarak aday adaylarına çağrıda bulundu.
         Coşkun yaptığı açıklamada “Çıldır'da yerel seçimlere daha 7 ay varken ne yazık ki asıl yapmamız gerekeni bir tarafa bırakmış,başkan adayı ola bilmek için kalıptan kalıba girmeyi kendimizde üstün bir vasıf sanıyoruz. 
Halbuki bugün el birliği ile yapmamız gereken o kadar iş var ki saymakla bitmez. Çıldır'ı yönetmeye aday olduklarını idda edenler hep beraber bende dahil bir araya gelip neden toplum yararına iş birliği yapamayız anlamış değilim.Ben olması gereken önemli konuların sadece bir kısmını sizlerle paylaşmak istedim.Mesela AKTAŞ Kapısı inşaatı devam ediyorken,yüzlerce insanın barına bileceği lojman ve sosyal tesisler ÇILDIR'a yapılması için neden girişimde bulunulmaz.Güvenlikle ilgili tesisler sınırda olsun,diğer binalar Çıldır'a yapılsa olmaz'mı.?
          Üzülerek belirteyim'ki Göle'ye et balık tesisleri yapılırken Çıldırın bir kesim hanesi yok.Korkarım vatandaş yarın Avrupa birliği standartlarında et kesimi yapa bilmek için GÖLE'ye gitmek mecburiyetinde kalacak veya kontrolsüz kesimlere devam edilecek. Koperatifleşme olmadığı için vatandaş sütünü çok düşük fiyattan elinden çıkarmak mecburiyetinde kalıyor.halbuki bir et ve süt enteğre tesisi olsa halkta hem daha fazla üretecek ve ürettiğinin de karşılığını alacaktır.Aksi halde hayvanını da sütünü de ucuz fiyattan hemde veresiye vermeye devam edecektir.
             Geçim kaynağınız hayvancılık olmasına rağmen,hayvancılığı geliştirmek için hiç bir alt yapı yok.Vatandaşın hayvan satışı yapacağı bir mal meydanı vardı ÇANKAYA MAHALLESİ GİRİŞİNDE,maalesef bu gün orada depo olarak binalar yükselmiş.Anlayacağınız kayırmacılık ta emsalsiz olan belediyemiz ,orayı da yandaşlarına peşkeş çekmiş. Çıldırlı da sadece olup biteni seyrediyor.İyide benim vatandaşım hayvanını nerede pazarlayacak.
          Hep göle yi örnek veriyorum,inşallah bizde örnek alırız diye.Bizimle beraber yüksek okulu açılan Göle fakülte açmak için mücadele verirken ne yazık ki benim Çıldırlı işadamlarım bir yurt yapımını başaramadılar.Böyle giderse barınma sorunu olduğu için talep olmayınca yüksek okulda kendiliğinden kapanacaktır.Üniversite yurdunun bitirilmesi ve TOK nin Çıldır da lojmanlar yapması için neden güç birliği yapılmaz.
          Yüksek okul yurdunun yapımı ile ilgili bir teklifim oldu,Teklifim şuydu.ya bu yurdu tamamlayın veya olduğu gibi verin biz özel yurt yapalım,Eğer bana vermek istemiyorsanız o günlerde Çıldır Kızılay derneği de aynı talepte bulunmuştu. ONLARA VERİN dedim Ama kimse bu teklifime yanaşmadı.
          Mevcut yurt yapımı ile ilgili tüm çıldır halkına yeni bir teklifte bulunuyorum.Tahminime göre bugün belediye başkanı ve il genel meclisi üyesi olmak isteyen ve ÇILDIR için yanıp tutuşan Otuza yakın arkadaşım var,hani bizler Çıldır ı çok seviyoruz ya, gelin her birimiz 15 BİN TL yardım yapalım toplam para 450 bin tl yapar.bu parayla yüz karamız olan yurdu bitirelim varmısınız.?Her gün sosyal medyada sahte proje üretenlere işte fırsat. Homurdandığınızı işitiyor gibiyim,siyaset adamı olmak basiret ve fedakarlık ister.Kendimde dahil sizlerden fedakarlık bekliyorum.Benim param yok veremem diyorsanız o zaman Çıldır'ı yönetmeye nasıl talip oluyorsunuz.
          Nüfusu 4500.lere yaklaşan çıldır da maalesef bir otel yok.doğru dürüst bir lokanta yok,bir gençlik merkezi,aile yaşam merkezi,fakirlerin dışarıdan geldiğinde bir şefkat evi,doğru dürüst bir tuvalet,maalesef yok. hastahane ,yeterli doktor yok.peki bunların yapılması için bir gayret var mı o da yok. Tek caddemiz var pislikten geçilmiyor,maalesef ikinci bir caddemiz yok ki dışarıdan insanlar gelsin yatırım yapsın.Gerçi bizler yıllardır olduğu gibi dışarıdan gelenlere engel olmaktan başka bir şey yapmayız ya hadi
ne ise.
             Çıldır gerçekten seviyorsak gelin el birliği ile bir şeyler yapalım,aksi halde tarihin ilerideki yıllarında evlatlarımız bu geri kalmışlığımızın hesabın bizlerden soracaktır. Ve bedeli de çok ağır olacaktır. 
             Gelecek daha güzel Çıldır günlerinde buluşmak dileği ile hepinizi ALLAH'IN selamı ile selamlıyorum” dedi.