COŞKUN “BEN BU İŞE TALİBİM”

COŞKUN “BEN BU İŞE TALİBİM”

Çıldırlı iş adamı Ahmet Coşkun Çıldır’da inşaası devam eden Çıldır Meslek Yüksek Okulu öğrenci yurdu hakkında açıklamalarda bulundu.

 

       Çıldırlı iş adamı Ahmet Coşkun Çıldır’da inşaası devam eden Çıldır Meslek Yüksek Okulu öğrenci yurdu hakkında açıklamalarda bulundu. Coşkun yaptığı açıklamada;
      “Değerli hemşerilerim, kardeşlerim ilçemizin geleceğini yakından ilgilendiren bu yurt meselesini son kez sizlerle paylaşmak istedim.
       Hatırlayacağınız gibi 2012 yılı ortalarında yurt yapımı ile ilgili Vatan TV'de program yapıldı. O programa başta dernek başkanımız Yusuf YILMAZ BEY olmak üzere, Çıldırlı sayın CHP millet vekili Ensar ÖĞÜT bey, Çıldır CHP'li belediye başkanı sayın Nurettin Aygün bey, Aşıkşenlik kasabası belediye başkanı CHP'li Mülazım KARAÇAY bey ve o gün il genel meclis üyesi, bugün Ardahan CHP il başkanı olan İlimdar SENEM beyler İlçemize yapılacak yurda destek vermek için bir araya gelmişlerdi.
         Bu arkadaşlar dernek başkanı Yusuf kardeşim hariç , siyası görüş olarak tümü CHP'li. Haliyle İstanbul da görüştükleri insanlarda aynı görüşe sahip iş adamı idiler.Sadece BEYKOZ Belediye başkanı sayın Yücel ÇELİKBİLEK hariç. Ne yazık ki televizyonda şov yapmaktan öteye gidemediler. Başta MİLLET VEKİLİ VERDİĞİ SÖZÜ YERİNE GETİRMEDİĞİ GİBİ SEÇMENİNİ DE ZAN ALTINDA BIRAKTI. Çünkü basına yansıyan haberlere göre YARDIM YAPMAMASI YÖNÜNDE ÇILDIRLI SEÇMENLERİNİN BASKI YAPTIĞINI SÖYLÜYORDU. Sayın prof. ESFENDER KORKMAZ BEY hariç hiç biri doğru dürüst bir yardımda bulunmadı. Bu ikiyüzlü insanları Çıldır halkının takdirine bırakıyorum. Buradan başta sayın Beykoz belediye başkanına, Esfender hocama, Ankara da Çıldırlı iş adamı Hamza BEK TEMUR ve diğer hayır severlere katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.
      Bugün gelinen noktada ne yapılabilir ona bakmak lazım. Arkadaşlarım bana kızmasınlar ama, öyle anlaşılıyor ki, bu yurt yapımı siyasi çekişmelere sahne olacağı için pek biteceğe benzemiyor. Eğer gerçekten bir şeyler yapılmak isteniyorsa ,İstanbul veya başka illere gitmeden önce işe Çıldır'dan başlamak gerek. Çıldır'da bunca esnaf var, zengin iş adamları var, tüccarlar var bu arkadaşlarımızın şu ana kadar kaçı kaç kuruş verdi. Benim bildiğim kadarı ile balıkçı Atalay, sobacılıkla geçimini sağlayan bir abi ve çıldır manşet çalışanları. Diğerleri nerede? Çıldır da ki Yüksekokul o esnaflara yaramıyor mu? Sırf şahsi siyasi menfaatleri için milyonlar harcadığını söyleyenler nerede? Siyasi parti ilçe başkanları, memurları tehdit etmeyi marifet sayan sizin seçtiğiniz belediye başkanı ve il genel meclis üyesi nerede. Yapılması gereken iş, yukarıda ismini saydığım, İstanbul'a GİDEN BİZİM AKİL ADAMLARIMIZ BİR ARAYA GELSİN, ÖNCE ÇILDIR ESNAFINI İKNA ETSİN. Hayvancılıkla uğraşan sayısız zenginimiz var. Biride benim abim. Bu insanlar Allah rızası için geçmişlerinin hayrına yardım yapamazlar mı? Dışarıda yaşayan iş adamlarının görüşü şudur. Maddi yönden kendilerine katkı sağlayacak olan bu insanlar yardımcı olmazsa, ben ne yapabilirim, veya neden yapayım. Hani haksız da değiller.
          Zaman daralıyor, korkarım bu yurt bitmezse YÜKSEK OKUL KENDİLİĞİNDEN KAPANMA mecburiyetinde kalacak. Birileri de diğer kurumların kapandığında göstermelik yaptıkları gibi yine hükümet aleyhine şov yapar, kendi kabahatlerini hiç düşünmezler.
          Ama bu memleket sahipsiz değildir. Benin son kez yetkililerden bir isteğim var. Böyle giderse birileri bu yurdun bitmesini istemiyordur. Çünkü toplumun aydınlanması, münevver insanların yetişmesi onların işine gelmiyor. Çıldır da insanlar bu haliyle kalsın, küçük olsun benim olsun zihniyeti hakim. Bu hakimiyeti yıkmak için sizlere bir iş düşüyor. Maden bu zihni bozuklar sayesinde bu yurt bitmiyor, talebimi bir kez daha tekrarlıyorum. İnşaatı şartsız olarak bana devredin, Ardahan'daki bir eğitim derneği vasıtası ile özel yurt olarak bitirelim. Bu yurdun yapımı şahsımın nezdinde birilerini siyaseten korkutuyorsa hiç merak etmesinler, biz sadece bu işi ALLAH RIZASI İÇİN YAPMAK İSTİYORUZ. Çünkü bu yurdun bitimi için en az 600 İLE 750 BİN gibi bir paraya ihtiyaç var. Siyasi hırs uğruna hiç kimse bunu göze almaz. En azından benim için geçersiz bir düşüncedir. Şahsım sadece vefa borcum olarak memleketime ve yetişen yeni nesile ALLAH İÇİN YARDIMCI OLMAK İSTİYORUM.
          İkinci bir yol daha var. Bize vermek istemeyenler olabilir, onu da saygı ile karşılıyorum. Geçen günlerde Çıldır KIZILAY DERNEĞİNİN BİR AÇIKLAMASI VARDI. Onlar bu yapım işini üslenmek istiyorlar, gaye eğitim yılına yetiştirilmek üzere bitirilmesi isteniyorsa, onlara da verilmesinde de hiç bir sakınca görmüyorum. Yeter ki memlekete hizmet olsun ne fark eder kimin yaptığı. Çünkü geciken her yıl maliyeti biraz daha içinden çıkmaz hale getirecektir.
         Yüksek okul derneği başkanı sayın Yusuf YILMAZ Bey kardeşimi, şahsı gayretlerinden dolayı tebrik ediyorum. Şunu da hatırlatmada fayda görüyorum. Değerli kardeşim SEN BU GÜNE KADAR GAYRETLERİNLE YAPMAN GEREKENİ FAZLASI İLE YAPTIN. Senin yanında sana yardımcı olduğunu sandığın kişiler siyasi görüş ayrılığınızdan dolayı aslında sana zarar veriyor. Bunun farkına var. Çünkü senin bir siyasi kimliğin var. Onlar Milliyetçi maneviyatçı ,AK PARTİLİ BİRİNİN BAŞARILI OLMASINI ASLA KABULLENMEZLER. Bu güne kadar Çıldıra bir faydası olmayanların, faydalı işler yapmak isteyenlere engel olmaktan başka bir gayeleri olmamıştır, olamazda.
           SON KEZ TÜM YETKİLİLERDEN RİCAM, YA BU İŞİ BİTİRİN VEYA YAPMAK İSTEYENLERİN ÖNÜNÜ AÇIN. Çünkü bu memleket sahipsiz değildir. Tüm yetkilileri başta ARDAHAN VALİSİ, ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ, ÇILDIR KAYMAKAMI BEYLER VE DERNEK YÖNETİMİ şunu bilmenizde fayda var, ben bu göreve talibim dedi”.