ÇOCUKLARA BİYOKAÇAKÇILIK ANLATILDI

ÇOCUKLARA BİYOKAÇAKÇILIK ANLATILDI

Doğadan yabani bitki...

   Doğadan yabani bitki ve hayvanlar veya onlara ait parçaların, yetkili kurumların izni olmadan toplanması ve yurt dışına çıkarılması olan ?biyokaçakçılık? konusunda bilgilendirilen Ardahanlı öğrenciler iki günlük bir kamp gerçekleştirdiler.

    Tarım Bakanlığı tarafından 2014 yılından bu yana ilköğretim 4. sınıf öğrencilerine doğa bilinci ve çevre farkındalığını kazandırmak, tarımla buluşmalarını sağlamak, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve gıda güvenilirliği hakkında bilgi vermek amacıyla uygulamaya konulan Lider Çocuk Tarım Kampı na katılan 24 öğrenci toprağın önemini bu kez toprakla birlikte kavradılar.

   Ardahan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ertan Ağtürk tarafından yapılan Lider Çocuk Tarım Kampı uygulamasına Cemal ve Zekiye Vatan İlkokulu 4.sınıfına devam eden 24 öğrenci ve öğretmenleri katılımıyla gerçekleşti.

   Konuyla ilgili olarak öğrencilere Ardahan´da yenilenebilir yabani bitki türlerini ve ülkemizde yaşanan biyokaçakçılık hakkında sunum yapıldı. Daha sonra Ardahan İl Tarım ve Gıda Müdürü Ertan Ağtürk, İl Milli Eğitim Müdür V. Fikret Çerkezoğlu, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdür V. Özgür Kaçar, Okul Müdürü Erhan Akpınar  ve Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürlüğü personellerinde katılımıyla Orman İşletme Müdürlüğününde katkılarıyla okulun bahçesinde fidan dikimi gerçekleştirildi.

   Lider Çocuk Tarım Kampının 2. Gününde öğrencilerle birlikte Ardahan Merkez Çamlıçatak Ormanlarına yapılan gezide çocuklara toprağın önemi ve doğal kaynakların korunması, Ardahanda yapılan tarım ve hayvancılığın genel durumu, bitki yetiştiriciliği, sürdürülebilir ve güvenli gıda konularının öğrencilere benimsetilmesi ile çocuklarımıza doğa bilinci ve çevre farkındalığı kazandırmak, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri hakkında bilgi verilmiş ve öğrencilerle birlikte piknik gerçekleştirilmiştir.

    Kamp sonunda öğrencilerimizden Yenilenebilir Yabani Bitki Türleri ve Biyokaçakçılık konulu bir sayfalık kompozisyon yazmaları istenmiş ve kompozisyon birinci, ikinci ve üçüncü olan öğrencilere Katılım Belgeleriyle birlikte çeşitli hediyeler verilerek kamp sona erdi.