ÇMYO YA SONUNDA KİLİT VURULDU

ÇMYO YA SONUNDA KİLİT VURULDU

Ardahan Üniversitesine bağlı Çıldır Meslek Yüksek Okulu

           Ardahan Üniversitesine bağlı Çıldır Meslek Yüksek Okulu bu yıl tercih formunda yer almadı. Son 3 yıldır tercih edilme konusunda sıkıntı yaşayan Yüksek Okul bu yıl tercih formunda yer verilmedi. 

       YÖK´ün kanunen son 3 yıl için öğrenci sayısının 10 kişi altına düşmesi sonucunda tercih formunda yer vermediğiden dolayı bu yıl ÇMYO öğrenci alımı için tercih formunda yer verilmedi.

     Konuyla ilgili görüştüğümüz ÇMYO Yetkilileri, durumun kanunen öyle olduğu için tercih formunda yer almadığını ifade ederken, gelecek yıl için çalışma başlattıkları ve açaçakları 2 yeni bölümle birlikte Çıldır Meslek Yüksek Okulunun yeniden eğitim öğretime başlayacağını dile getirdiler. Asıl sorunun ise Yurt sorununda kaynakladığını da dile getiren yetkililer Çıldır ilçesinde dernek tarafından başlatılan yurdun bitirildiği halde borcundan dolayı teslim alınamadığı için öğrenciler kalacak yer sorunu yaşadığı, ÇMYO kazandıkları halde kayıt yaptırmadıklarını ve bu sebepten dolayı da tercih etmedikleri içinde bu yıl öğrenci alımına kapandığını beyan ettiler.